ЛИЦАТА НА АЗТУЕС – Атанас Кожухаров

Здравейте приятели, АЗТУЕС стана на 7 години, както се казва основите са положени. 

 В днешния декемврийски ден една година след старта на рубриката “Лицата на АЗТУЕС”, е време за четиридесетата ни среща в любимата ни рубрика. 

Днешният ни гост е випуск 2010 година, за него ТУЕС е “инкубатор за високо квалифицирани специалисти”. 

Срещаме ви с Атанас Кожухаров, какво ни сподели той четете в следващите редове. 

Здравей, представи се – кой випуск си, разкажи за живота ти след ТУЕС и с какво се занимаваш в момента?

Казвам се Атанас Кожухаров и съм завършил “Компютърни мрежи” випуск 2010. След като завърших ТУЕС веднага започнах да работя по специалността си – още в първия семестър на 1-ви курс в университета. Това е едно от изключителните неща, които предоставя ТУЕС – дава ти свободата да се реализираш веднага след, а понякога и преди завършване. Животът ми беше изключително динамичен от завършването до днес. Мога да се похваля, че нося много шапки – имам стартъп с мой приятел и съученик от ТУЕС Валентин, консултирам малък и среден бизнес, част съм от SumUp като Principal DevOps инженер, преподавам на 9-ти клас в ТУЕС, по предмета “Въведение в скриптовите езици” и не на последно място съм баща на две прекрасни дъщери.

Какво е за теб ТУЕС? Разкажи ни за твой ярък спомен от времето когато беше ученик в ТУЕС?

ТУЕС е прекалено много неща едновременно и не мисля, че мога да ги събера в едно изречение. Училището изгражда характер и възпитава. Училището е инкубатор за високо квалифицирани специалисти.  Училището изгражда приятелства за цял живот. Училището отваря врати и дава път. То е всичко това и много повече.
Аз имам безброй спомени от училището, като ми беше изключително трудно да избера конкретен, но ще се спра на този от часа ни по АПЕ при Стела. Беше време за изпитване и трябваше да предадем проектите си чертани на Orcad, като Стела както винаги проверяваше всичко под лупа и разпитваше за всяка писта и за всеки компонент. Изпитването се проточи до късна доба и това, което ще ми остане завинаги в съзнанието е как успя да отдели внимание на всеки. Това изпитване за мен породи същите емоции на удовлетвореност от свършената работа, които  получаваш например при завършен проект – след много труд и седене до късни нощи.

Какво те кара да подкрепяш училището и Асоциацията на завършилите и имаш ли послание, което искаш да споделиш?

Предвид това, което изложих може би е разбираем и моят отговор – искам да помогна на ТУЕС поне с миниатюрна част от това което съм получил. Моето послание може да се раздели на две:

  • За учащите или тепърва записващите се ученици – продължавайте напред, напъването и усилията дават резултат, макар осъзнаването на ефекта да идва късно (или като при мен доста по-късно); 
  • За останалите – училището е това, което е благодарение на вас. Продължавайте да помагате и да изграждате бъдещето. 

Вдъхновихме ли ви?

Отправяме поглед към Коледа, която чука на вратата.  Дадохме старт на дарителската кампания за 2022 година – какво сътворихме през 2021 година може да откриете тук

Ако искате да подкрепите АЗТУЕС, включете се в дарителската ни кампания за 2022!

Oчаквайте епизодите на училищния подкаст – “TUES Talks”. С наша помощ ученически доброволчески екип стартира първия училищен подкаст: https://aztues.bg/tues-talks/

Още интересни истории от нашата общност с много интересни гости в “ЛИЦАТА НА АЗТУЕС”.


Коментари