АЗТУЕС през 2021 година

Броени дни остават до  седмия рожден ден на АЗТУЕС, броени са дните и до края на календарната година. 

Днес даваме старт на дарителската кампания за 2022 година – седем дни преди седмия рожден ден на АЗТУЕС и 25 дни преди края на годината. 

Много бихме искали със събраната сума да направим две основни неща:

-В обновената сграда на училището да обособим и да обзаведем работно място за нашите младежи – IDEA HUB – 90 % от нашата работа е свързана с младежите на ТУЕС и знаем, че имат необходимост от място, където да създават своите проекти, да се събират, да провеждат клубовете по интереси – ние имаме малко офис пространство в сградата на ТУЕС и искаме да го превърнем в младежки Idea Hub, в който те да творят на воля, да се срещат, да обособят библиотеката за която толкова мечтаят. 

-Експоненциален е интереса към предприемачеството, в този смисъл искаме да организираме лятна пре-акселераторска програма за ученици, в която да създават прототипи на своите идеи, да работят с ментори и да преминат през процеса на създаване на продукти/ услуги. 

Надяваме се искрено да ни подкрепите, а ние ще продължаваме да подкрепяме ТУЕС и цялата ни общност. 

Тук е време да споделим с вас какво сътворихме през 2021  календарна година. 

Продължихме да подкрепяме образователния процес в ТУЕС. Училището вече разчита на АЗТУЕС като партньор при:Намиране на преподаватели; Намиране на дипломни ръководители за 12 клас; 

-Организиране на лятна практика за 10 клас; 

-Организиране на лятна практика за 11 клас; 

– Популяризиране на дейността и успехите на нашите ученици; 

Продължихме  да развиваме учениците в ТУЕС:

-Като ментори и координатори на двете емблематични за ТУЕС събития – Hack TUES & TUES Fest , даващи поле за изява на стотици ученици. През 2021 година и двете ни събития бяха в онлайн вариант, но това не ни попречи да бъдат интересни за всички замесени – организатори, участници, спонсори, партньори, ментори, жури, преподаватели – за цялата ни общност. 48 часа с ТУЕС, бе гледан от 12 000 човека онлайн. 

През учебната 2020/2021 година в  инициативата Inspirational Talks & Workshops успяхме да организираме и проведем 17 епизода от извънкласни занимания на различни теми, като   целта ни бе   да запознаем учениците  с вдъхновяващи експерти от различни сфери на ИТ сектора и бизнес средите.

-Осем ученически екипа взеха участие в Ученически иновационен хъб към ТУ- София и получиха финансиране за своите проекти; 

-Успяхме да организираме летен онлайн лагер с подкрепата на Devrix за развитие на кариерните умения на учениците; 

-Стартирахме първия по рода си училищен, ученически подкастTUES TALKS

-Възстановихме ученическите клубове по интереси – като към театралния клуб, филмовия клуб, читателския клуб, вече имаме и клуб по дебати; 

-Организирахме за пръв път “Фестивал на Науката в ТУЕС”; 

-Съдействахме за участието на наши ученици в различни извънкласни инициативи и състезания, както следва:

  1. Инициативата “Мениджър за един ден на JA Bulgaria” – над 20 наши ученици бяха мениджъри за един ден;
  2. Призово място в Hackathon Panda Labs, където за мъничко нашите участници се разминаха с финансиране от 10 000 лева;
  3. Участие на Александра Станчева от 11.а клас в ТУЕС в сутрешното предаване на BTV “Преди обед”, по случай победата си в хакатона #AdaHack2021 – #GirlsInAI. Тя и отборът ѝ – Филиз Гаръп от град Сандански и Алейна Йозаева (6 клас) от Шумен – разказаха за проекта си Life Land Saver и какво ги е накарало да се заемат с AI,
  4. Участие в инициативата The Code – състезание по дигитален маркетинг, като към днешна дата 6.12.2021г. очакваме резултати от включването на наши ученици.

Алумни мрежата:

-Изключително горди сме с нашата любима рубрика “Лицата на АЗТУЕС”; 

-Разбира се, пандемичната обстановка ни попречи в провеждането на двоен TUES Reunion през есента  за випуските с юбилей от завършването през 2020 и 2021.

-Имаме Discord канал за завършили ТУЕС, в който се надяваме по естествен начин да се развият и виртуалните връзки в  общността; 

АЗТУЕС

-АЗТУЕС е с нов управителен съвет; 

-АЗТУЕС е с нов екип – есенно към нашият екип се присъедини Теодор Йотов, от декември ще имаме подкрепата и на нов колега, а Хинка Станимирова реши да поеме в друга посока. 

-Съдействаме постоянно името на ТУЕС да бъде в медиите. 

Обзора за 2021 година е направен, удовлетворени сме от работата си и гледаме с надежда към 2022 година. А, какво предстои?

Направете дарение оттук!

Продължаваме смело и отговорно да творим и да сме от полза на ТУЕС и на общността. 

С поздрав, 

АЗТУЕС екип

Коментари