TUES Talks

Лятото се сформира един чуден екип от ученици на TUES! Те са от различни випуски и различни класове в ТУЕС, но са водени от една идея, а именно да стартират първия ученически подкаст!
Ние от АЗТУЕС откликнахме и подкрепихме тази идея.
Кои младежи са част от екипа на първия ученически подкаст ще разберем в следващите редове.

Да започваме 🙂

Кой випуск си, разкажи за живота ти в ТУЕС?    

Здравейте, ние сме Алекс, Боби, Йоан, Йосиф, Калина и Ники от випуски 2022 и 2023 и сме учениците зад подкаста на ТУЕС.
Алекс и Боби правят дизайните за епизодите и публикациите,
Йоан и Йосиф обработват записите и администрират социалните медии и платформите за подкасти, а Калина и Ники отговарят за сценариите и връзката с гостите. Част от екипа ни сме администратори на сайта на училището, друга са бивши и настоящи организатори на Hack TUES и TUES Fest, както и други доброволци, но всички сме отдадени на идеята за подкаста.


Защо и как реши да се присъединиш към „TUES TALKS“?

Имаше идея за училищен подкаст. Събрахме се обединени от желанието ни да направим нова и оригинална инициатива в нашето училище, както и да предизвикаме себе си, излизайки от зоната си на комфорт… реално стартирахме работата си от септември.

Коя история или кой разговор би откроил като най-вдъхновяващ, най-докосващ?

Всеки нов разговор и всяко ново интервю ни вдъхва сили да продължаваме напред. Всеки гост, разказвайки за части от своя живот, ни зарежда с неговата енергия и осмисля съществуването на подкаста. Тук бихме искали да споменем за първият ни разговор с човек, който има свой подкаст – Георги Ненов. Срещата ни със създателя на „Свръх човекът“ ни окуражи да направим това, което бяхме решили да правим. Георги ни даде ценни съвети и представи в невероятна светлина създаването на подкаст. Благодарим на Теодор Панайотов – председателя на УС на АЗТУЕС за контакта с Георги.
Разбира се, едни от най-вдъхновяващи за нашия екип са разговорите с нашия ментор – Кирилка Ангелова, без която нямаше да успеем да превърнем подкаста на ТУЕС в реалност. Благодарим ти, Кики! 

Кой беше най-предизвикателният или труден момент в хода на работата ти през които ти си част от „TUES Talks“?

Най-предизвикателно за нас като екип беше да се сработим времево и да реализираме процеса на записване. Причината е, че някои от нас учат първа смяна, а други – втора, и е почти невъзможно да намерим ден и час, в които да се съберем всички, за да запишем епизод или да обсъдим задачите. Освен това ролите ни в началото не бяха ясно разпределени и всеки допринасяше с каквото може, което понякога водеше до неразбирателства.

Какво е най-ценното, което си взимаш от самия екип?

Приятелство.

Какво да очакваме от „Tues Talks” в бъдеще? Какво можем да очакваме?

Очаквайте най-разнообразни теми и епизоди, както с ученици на ТУЕС, така и със завършили туесари, преподаватели и хора извън общността. Подтемите ги избираме на базата на обратната връзка от нашите слушатели и затова тя е много важна за нас. Резултатите от първата ни анкета, която проведохме в началото на годината, ни показа, че туесарите се интересуват предимно от киберсигурност, изкуствен интелект и роботика.

Какво е посланието ти към ТУЕС общността?

Носете ТУЕС в сърцето! Бъдете себе си и не спирайте да се предизвиквате!

Открийте TUES Talks, тук: https://tuestalks.buzzsprout.com/

Вдъхновихме ли ви?

Ако ви харесва това, което правим, може да подкрепите АЗТУЕС чрез дарение –  разберете как оттук.

С поздрав, 

АЗТУЕС

Коментари