#VoiceUp

Остават едва 10 дни до началото на новата учебна 2022/2023 година! Време е за следващата ни среща от рубриката ни #VoiceUp с ученици в ТУЕС, които разказват за изминалата учебна година и работата ни с тях.😊

Днес ви срещаме с Калина Вълева.

Кали бе част от екип Спонсори на Hack TUES Infinity & TUES Fest 2022, тя е и част от екипа на TUES Talks, след десет дни ще бъде в 12Б клас.

1. Калина здравей, ще ни разкажеш ли как се запозна с АЗТУЕС (от къде научихте за нас и кой е първият ви спомен)?

Научих за АЗТУЕС още в 8 клас, когато станах доброволец на ТУЕС Фест 2019. Тогава още не ми беше ясно какво е АЗТУЕС. Знаех само, че е организация за завършилите туесари и че помагат на училището.

Първият ми ярък спомен с АЗТУЕС е от срещата, на която се избираха администратори в края на учебната 2020/2021 година. От този ден насам, АЗТУЕС започна да придобива различно значение за мен и успях да видя какво прави наистина. АЗТУЕС е част от семейството на ТУЕС

2. Какво е за теб АЗТУЕС?

АЗТУЕС за мен е предизвикателство, вдъхновение, приятелство. 

Вдъхновение – да бъда различна, да правя нещата, които обичам. 

Приятелство – с помощта на АЗТУЕС аз създадох много контакти в ИТ сферата и страхотни приятелства по време на събития, които са организирали и споделили. 
Предизвикателство – предизвикват ме да излизам извън зоната си на комфорт, да бъда себе си и да продължавам да се развивам както в ИТ сферата, така и отвъд.

3. Какви са впечатленията ти от работата на АЗТУЕС?

Най-голямото ми впечатление е, че работата на АЗТУЕС се върши с огромно желание. Хората там се раздават отвътре. Те са доказателството за: “веднъж туесар винаги туесар”. АЗТУЕС работи с бизнеса и осъществява прави връзката между него и учениците. Първата дума, с която мога да опиша АЗТУЕС е ментор. Факт е, че АЗТУЕС не правят само нещо за нас, а нещо с нас. Те минават с нас през целия процес. 

Един от любимите ми спомени с АЗТУЕС е в кабинет 4.2 в 8 блок на Техническия университет. Случи се две седмици преди Коледа, докато в едно от междучасията се качихме с екипа на Hack TUES Infinity и TUES Fest, за да обсъдим някои неща за събитията. Част от екипа ни е Кирилка Ангелова – наш ментор и изпълнителен директор на АЗТУЕС. На този ден измислихме да направим коледни картички за всички фирми, решили да подкрепят събитията и за ръководството. Помня как седяхме до късно заедно с Кики, лепило, брокат и много нарязана цветна хартия. Всички правихме коледните картички заедно. Рисувахме, рязахме, лепихме и украсявахме. Наистина се усещаше като Коледа – прекарано с много смях и с хора, които обичаш.

4.Какво е твоето послание към туесарите /настоящи ученици и завършили ТУЕС?

Моето послание към туесарите е да използват на макс това, което им се дава, да не го вземат за даденост. АЗТУЕС предоставя безброй възможности за участие в много и различни събития и прави изключително много за училището и неговите ученици. 

Вдъхновихме ли ви?

Септември дойде с много работа и вълнение. Припомняме, че имаме общо събрание на 16.09.

До нови туесарски срещи!

Коментари