#VoiceUp

Септември дойде! 14 дни до старта на новата учебна 2022/2023 година! Да е успешен и усмихнат месеца за всички ни! Днес отново с нетърпение и с голямо вдъхновение споделяме с вас днешната ни среща в рубриката #voiceUp – учениците за нас с Божидар Павлов, випуск 2025 (9-10 „в“ клас), паралелка Системно програмиране.


1. Привет Божидар, ще ни разкажеш ли как се запозна с АЗТУЕС (от къде научихте за нас и кой е първият ви спомен)?

Честно, не помня кога за първи път чух за Асоциацията. Като че ли винаги съм знаел, че тя съществува. Но помня как през октомври месец, 2020 година, аз бях пресен осмокласник в ТУЕС и по това време се проведе шестото издание на училищния хакатон. Събитието беше предназначено да се състои още март месец, но поради епидемичната обстановка в страната, то бе отложено и за съжаление ние, осмокласниците, не можехме да участваме в него. Аз само гледах с изумление и вълнение отстрани.

2. Какво е за теб АЗТУЕС?

Асоциация на завършилите ТУЕС.

Добре де, имам и по-дълъг отговор: АЗТУЕС е лицето на невероятната и единствена по рода си общност на ТУЕС. Асоциацията подпомага туесарите, като организира извънкласни дейности и ни дава поле за изява пред ИТ индустрията. Благодарение на проектите на Асоциацията, имаме достъп до безценни лекции от хора в ИТ бизнеса, както по време на събитията като Hack TUES, TUES Fest, StartUP Weekend, така и от рубриката #TUESinspirationTalks.

3. Какви са впечатленията ти от работата на АЗТУЕС? Добавете случка, спомен с екипа на АЗТУЕС

До сега най-добрите спомени от ученическите си години са ми именно от мероприятията, организирани от и със седействието на АЗТУЕС – обожавам цялата „от туесари за туесари“ атмосфера на тези събития, блестяща в ярък контраст с много други корпоративно-организирани такива.
Винаги когато съм се нуждаел от помощ с извънкласни занятия, АЗТУЕС са били насреща. Най-скорошният такъв случай беше когато се налагаше дистанционно да представям презентация за извънкласен проект заедно с мой съученик, но беше в неудобно време и нямаше откъде да презентираме. Но се свързахме с Асоциацията и те най-щедро ни дадоха достъп до кабинета си, от който представихме презентацията без проблеми.

4.Какво е твоето послание към туесарите /настоящи ученици и завършили ТУЕС?

Възползвайте се максимално от предимствата да учите в ТУЕС, докато учите в ТУЕС. Извънкласните дейности наистина дават огромен тласък на професионалното ви развитие и ви предоставят шанса да се запознаете с ваши съмишленици и много други страхотни хора. Останете част от ТУЕС общността и след като завършите ~ Веднъж ТУЕСАР, завинаги ТУЕСАР!

Вдъхновихме ли ви?

Септември дойде с много работа и вълнение. Припомняме, че имаме общо събрание на 16.09.

До нови туесарски срещи!

Ако ви харесва това, което правим, може да подкрепите АЗТУЕС чрез дарение –  разберете как оттук.

Споделяйте за нас ❤️

Коментари