Лицата на АЗТУЕС – Адриана Панайотова

Нови срещи, нови истории …

В нашата любима рубриката “Лицата на АЗТУЕС”, днес ви срещаме с една страхотна дама от випуск 2006 година.

За прекрасните години в ТУЕС, за приятелствата, за житейските уроци и още… Днес наш гост е Адриана Панайотова, випуск 2006. 

Какво ни сподели, Ади четете в следващите редове.

1. Здравей, представи се – кой випуск си, разкажи за живота ти след ТУЕС и с какво се занимаваш в момента?

Казвам се Адриана Панайотова и завърших ТУЕС през 2006, когато все още бях Адриана Георгиева от софтуеристите. 

Продължих да уча индустриален мениджмънт в ТУ-София, a по-късно и HR в Open University. Междувременно балансирах със създаване на семейство и гледане на деца с Теодор Панайотов (също випуск 2006), пътувания, ски, сърф, хорово пеене..

И разбира се – работа. Много, много работа, до късно и често изтощително. Но съм от късметлиите, които могат да работят това, което обичат и им доставя удоволствие!

Най-интересните неща, които ми се случиха през последните 13 години (освен 3-те деца), са че бях част от няколко стартъпа (кои успешни, кои гръмко провалили се), бях замесена в работата на много яки организации от неправителствения дигитален сектор, но категорично най-якото нещо си остава – създаването на CoderDojo България – мрежа от безплатни клубове по програмиране за деца на възраст 7-17г. 

2.  Какво е за теб ТУЕС? Разкажи ни за твой ярък спомен от времето когато беше ученик в ТУЕС?

В ТУЕС пораснах и се изградих като личност. Знаех категорично, че ТУЕС е единственото място, в което искам да ме приемат след 7 клас. Мечтаех да стана хакер..или поне програмист..

След 3-4 години в ТУЕС категорично разбрах, че от мен програмист няма да излезе. Но знанията, които натрупах, инженерната мисъл, логиката, решаването на невероятни проблеми (например да РАЗБИРАШ, ЗНАЕШ и МОЖЕШ при Башева, при Чорбаджиев и при всички останали ТУЕС преподаватели) ми служат всеки божи ден както в професионален план, така и лично на мен и семейството ми (г-жо Даскалова!)

Но най-най-ценното нещо от ТУЕС остават приятелите, връзките, които се градят и неограничените възможности, които училището предоставя на всеки ученик. 

Страхотно е чувството, когато в доста напрегната и изнервена работна обстановка, разбереш, че срещу теб седи туесар. В този момент всичко се променя и вратите се отварят! 🙂

3. Какво те кара да подкрепяш училището и Асоциацията на завършилите и имаш ли послание, което искаш да споделиш?

В ТУЕС най-ценното е, че всички (преподаватели, ученици и алумни) се стараят да ти помогнат, независимо какъв път си избрал. 

В ТУЕС има очевидна и крещяща разлика в подхода, в ценностите, в целите.  

Всичко това дава и съответния резултат. 

А да – и повечето деца, които завършат ТУЕС остават или се връщат в България! 🙂 

Какво предстои?

Още интересни истории от нашата общност с много интересни гости в “ЛИЦАТА НА АЗТУЕС”. 

Ноемврийски ще стартираме с едно прекрасно събитие “Фестивал на науката в ТУЕС”, с което целим да покажем постиженията на нашите ученици, участници в “Ученическия иновационен хъб към ТУ-София”. 

Очаквайте епизодите на училищния подкаст – “TUES Talks”. С наша помощ ученически доброволчески екип стартира първия училищен подкаст: https://aztues.bg/tues-talks/

Вдъхновихме ли ви?

Ако ви харесва това, което правим, може да подкрепите АЗТУЕС чрез дарение –  разберете как оттук.

С поздрав, 

АЗТУЕС

Коментари