Лицата на АЗТУЕС – Теодор Панайотов

Здравейте приятели, време е за първата ни майска среща в рубриката “Лицата на АЗТУЕС” и нашето двадесет и първо интервю. 

В последните ни статии ви запознаваме с част от хората, ключови за развитието на АЗТУЕС – членовете на Управителния съвет на Асоциацията от създаването й досега.  Днес ви срещаме с член на настоящия Управителен Съвет на Асоциацията на Завършилите ТУЕС, туесар и предприемач по душа. Започва да трупа опит в сферата на IT още в 11 клас, когато завършва мрежовата академия на Cisco. Паралелно с ученето в ТУЕС, работи в Spectrum Net, а след това и в Orbitel. В деня след абитуриентския си бал отива на интервю в Siemens. Харесват го и на 19 години той става старши тийм лидер на екипа за мрежова поддръжка в Централна и Източна Европа. Как продължава професионалният му път, четете в редовете отдолу.

За него ТУЕС  “е уникален в много аспекти: преподавателите, мениджмънта, общността, колко добре е прието от бизнеса… “. 

Випуск 2006, той е Теодор Панайотов. 

Здравей, представи се – кой випуск си, разкажи за живота ти след ТУЕС и с какво се занимаваш в момента?

Теодор Панайотов, випуск 2006, специалност Хардуер :). Докато бях 11 и 12 клас, работех в Орбител (древен доставчик на интернет и телефония, чието CTO беше туесар). След абитуриентския бал станах част от екип на Siemens, който се занимаваше с мрежовата инфраструктура на големите им клиенти в Европа. По-късно работих в няколко консултантски компании, взех редица професионални сертификати и от 2010 до края на 2013 движех бизнес развитието на една от големите компании за технологични обучения в Централна и Източна Европа. През 2013 се озовах в Singularity University в Калифорния, където разглеждахме, как различни технологии и бизнес модели променят живота на човечеството. Върнах се от Щатите и напуснах добре платената си работа за ужас на родителите си. С мои приятели основахме Coursedot – един от значимите доставчици на IT trainers в Европа. Компанията расте добре, адаптира се и ни предстоят много интересни моменти.

Съпругата ми – Ади – е също випуск 2006 на ТУЕС, но специалност Софтуер. С нея имаме 3 прекрасни деца, обичаме да караме ски и сърф.

Какво е за теб ТУЕС? Разкажи ни за твой ярък спомен от времето когато беше ученик в ТУЕС?

ТУЕС е мястото, в което започнах да мисля, а не само да следвам сляпо команди и да се напасвам спрямо обстановката. Получих знания, които ми помагат да разбера света и до днес. Заформих приятелства, които също продължават до днес.  Впоследствие се оказа, че практически всяка ИТ компания в България има туесар на някое от ключовите места. Много от преподавателите истински се вълнуваха, какво ще научим и изискваха да разберем същината на темите. Често ми се е случвало да провеждам дискусии с тях, да ми дават допълнителни материали, да ме допускат на допълнителни часове и всячески да ми помагат – все неща, които се оказа, че са уникални за училището.

30 Юни 2005г, 10 вечерта. 30+ градусова жега. В напечената обстановка на 21 кабинет няколко човека опроводяваме платки на OrCad. Стела зорко наблюдава мен и още няколко душици, които групово сме заплашени, че ще останем на поправителен, не защото сме за 2(!), защото знаем за 6 и трябва да го докажем. 🙂 След няколко часа всички се справихме със задачите и завършихме успешно.

Какво те кара да подкрепяш училището и Асоциацията на завършилите и имаш ли послание, което искаш да споделиш?

Училището е уникално в много аспекти: преподавателите, мениджмънта, общността, колко добре е прието от бизнеса… Чак сега, 30+ години след създаването, широката публика успява да вникне колко ключова институция е.

Асоциацията за завършилите дава възможност на всички завършили да помогнат на ТУЕС и да разберат какво се случва в момента. Тя фасилитира множество връзки между училището и бизнеса, между самите алумни. Асоциацията помогна за създаването много проекти, които вече са част от „бранда“ на ТУЕС.

Защо си заслужава алумните да се кандидатират за УС?

Да си част от УС на АЗТУЕС, означава, че си част от нещо значително по-голямо от теб самия. Можеш да си толкова полезен, колкото желаеш, отваряйки врати за организацията и помагайки по най-различни начини. Душевното задоволство да знаеш, че вършиш нещо наистина полезно, е огромно.

Вдъхновихме ли ви?

Както знаете, предстои ни избор на нов Управителен съвет. Ако имате интерес да се кандидатирате, научете повече на този линк.

Ако ви харесва това, което правим, може да подкрепите АЗТУЕС чрез дарение –  разберете как оттук.

Предстоят ни още истории в любимата ни рубрика “ЛИЦАТА НА АЗТУЕС” – както винаги, ще запазим в тайна, с кого ще ви срещнем, а ключовата дума, разбира се, е ТУЕС.

Коментари