Избираме нов управителен съвет на АЗТУЕС

За АЗТУЕС

Основахме Асоциацията на завършилите ТУЕС през 2014 с идеята да обединим общността на всички завършили и настоящи ученици на ТУЕС, преподаватели и приятели на училището, като канализираме усилия, енергия и средства в образование, кариера и информираност за ТУЕС.  

След над 6 години активна дейност, АЗТУЕС вече наброява над 1 100 членове и се превърна във важна и неразделна част от ТУЕС и ТУЕС общността като двигател и партньор в редица ключови събития и проекти в полза на училището. Ставаме все по-разпознаваеми и устойчиви, градим партньорства с бизнеса и фокусираме усилията си върху развитието на ТУЕС и неговите ученици.

Станете част от новия Управителен съвет на АЗТУЕС

АЗТУЕС е неправителствена организация в обществена полза, която се управлява от 5-членен Управителен съвет (УС) с мандат от 3 години. Тази година ни предстои избор на нов УС, който да направлява Асоциацията в следващите 3 години (2021-2023).

Ако имате времето и желанието да споделите опита и визията си с нас в името на една силна ТУЕС общност, може да се кандидатирате за член на УС на този линк до края на април. Изборът на УС ще се проведе по време на годишното Общо събрание на Асоциацията, което се планира за май или юни (в зависимост от наложените рестрикции покрай пандемията). За участие в Управителния съвет могат да бъдат избирани само пълноправни членове на АЗТУЕС – ТУЕС алумни, които са членове на организацията. С ролята на УС може да се запознаете по-подробно и в Устава на АЗТУЕС.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на [email protected]

Очакваме вашите кандидатури на този линк!

Защо да кандидатствате?

В Управителния съвет на Асоциацията ще можете да използвате своя опит, знания, умения и контакти, за да допринесете за преодоляване на проблеми, развитие на стратегически проекти и утвърждаването на ТУЕС като най-добрoто ИТ училище в България.

С какво може да допринесете?

АЗТУЕС има портфолио от редица активни проекти, които имат важна роля за ТУЕС и общността. Важно е да има приемственост и тези проекти да продължат, но разчитаме на новия УС да внесе свеж поглед и нови перспективи за разгръщане на настоящите проекти и развитие на нови такива.

Разбира се, за да бъде устойчиво разгръщането на програмната дейност на Асоциацията е важно да се търсят варианти за по-устойчиво финансиране на проектите чрез по-дългосрочни партньорства с бизнеса, институционална подкрепа, индивидуални дарения и не само. 

Еднa от целите ни е също да привличаме все повече завършили туесари като членове на АЗТУЕС. Радваме се, че наброяваме вече над 1 100 членове, но при 2 846 алумни се целим и по-високо. Колкото повече туесари привлечем към Асоциацията, толкова повече ресурси можем да канализираме в полза на ТУЕС, като винаги стои и предизвикателството да ангажираме членовете си да са активни в полза на ТУЕС общността.

Ще е ценно да имаме и опитен поглед и съдействие за ИТ решения за нуждите на АЗТУЕС и ТУЕС. Онлайн платформата на АЗУТЕС е в своята бета версия и се нуждае от доброволчески екип и визия за своето развитие. Самото училище се изправя пред все по-комплексна организация на учебния процес. Управлението на големия брой преподаватели, дипломни ръководители и компании, които вземат ученици на практика, както и процесите свързани с тях са предизвикателство, което може да бъде улеснено с правилните инструменти и автоматизация. 

И на последно място, но не по значение, една от ролите на Управителния съвет на АЗТУЕС е да бъде активен партньор на ръководството на ТУЕС и да го подкрепя в стратегическите му проекти и предизвикателства, включително и за актуалните нужди на учебния процес – преподаватели, ментори, дипломни ръководители, материална база. Особено в контекста на текущия ремонт на сградата, ще има място за разгръщане на идеи за обновени и модернизирани кабинети и лаборатории, за което ще е нужна допълнителна подкрепа.

Ако се припознавате в едно или повече от описаните предизвикателства и мислите, че можете да ни помогнете в следващите 3 години, ще се радваме да се кандидатирате за член на Управителния съвет на АЗТУЕС през тази форма до края на април.

Коментари