„What does it take to be a great software engineer?“

На 29 май 2023 година, в девети учебен блок на ТУ се проведе поредната среща в инициативата TUES Inspirational Workshop!

Припомняме, че Inspirational Talks & Workshops е серия от извънкласни занимания, която е организирана от Асоциация на Завършилите ТУЕС, чиято цел е да запознае туесарите с вдъхновяващи екпсерти от различни сфери на ИТ сектора и бизнес средите.

По време на лекцията си на тема „What does it take to be a great software engineer?“ Емил Гоцев випуск 2011 на ТУЕС, ни преведе през нетехническите качества и умения, които всеки добър софтуерен инженер трябва да притежава.
Лекторът сподели истории от своя личен опит, като ни показа, че както в кода, така и в живота, е неизбежно да се случат грешки, но не трябва да се обвиняваме за тях, а да бъдем отговорни и да търсим решения.


Емил ни разказа и как да разберем дали някоя фирма е правилното работно място за нас и какво да правим, ако чувстваме, че не сме избрали правилно.


Друго нещо, което Емил сподели, беше, че е хубаво да помагаме на по-неопитните във фирмата, когато ние се издигнем. Той определено прилага това и за ТУЕС.

Това беше една невероятна лекция, която събира години опит в няколко слайда.
Благодарим ти, Емо!

Коментари