Туесарски успех – ТУЕС се нарежда на второ място сред гимназиите в София по минимален бал

В последните дни цялата туесарска общност ликува – нашето любимо училище постигна исторически успех! За първи път ТУЕС се нарежда на второ място по минимален бал на първо класиране в 7-и клас. С уверени стъпки училището върви напред и постепенно задминава елитни гимназии като 91 НЕГ „Проф. К. Гълъбов“. Минималният бал за прием в училището става все по – висок, което е знак, че интересът към нашата общност стремглаво се покачва. 

Целият този успех се дължи на всички, преминали през ТУЕС – преподаватели, настоящи и завършили ученици на ТУЕС. Благодарим на всички, които са част от братството на ТУЕС и разнасят неговата слава. Сред родителите на настоящите ученици все по – често се намират туесари от първите випуски на училището – това показва колко заразителен е училищният ни дух. Значителна част от преподавателския колектив се състои от възпитаници на училището – това показва уникалната приемственост, която има в ТУЕС. Всички те – преподаватели и ученици, заедно се стремят към една цел – да изграждат гръбнака на ИТ бизнеса и заедно да покоряват върхове, които доскоро са били немислими.

Денят на отворените врати или TUES Fest също играе важна роля в популяризирането на ТУЕС. Това е своеобразен празник, където бъдещите ученици се срещат с настоящи и завършили и могат да надникнат зад кулисите на училището. Проектите, които видяхме на TUES Fest 2022 бяха повече от зашеметяващи и успяха да убедят учениците от 7-и клас, че ТУЕС е един чудесен избор, ако желаеш да се занимаваш с технологии. Ако искате да си припомните как премина TUES Fest 2022 през април надникнете тук.

Със сигурност пътят през ТУЕС ще бъде изпълнен с много трудности, но той ще оформи мислещи личности, които ще могат да се реализират като невероятни ИТ специалисти. Кой знае, може би някой от тазгодишните осмокласници да основе успешна компания, която да се превърне в лидер на пазара? Той може да разчита на цялата алумни мрежа и АЗТУЕС, които ще бъдат до него през всичките 5 години в ТУЕС.

Пожелаваме на добър час на всички приети! Нека силата бъде с вас и добре дошли в туесарската общност! 

Коментари