С лятно настроение и кариерно вдъхновение с Марио Пешев

Макар че е разгарът на лятото, ние сме на гребена на вълната. И буквално, докато мечтаем да събираме запаси слънце на плажа, и преносно – жегите изобщо не поставят на пауза нашата работа. Напротив – даже ги разпалват. Юли е към края си, а ние е време да споделим как протече TUES Summer Camp Career Track и защо инвестицията в знания и умения винаги е с най-добра лихва. 
В разгара на лятото, ученици от ТУЕС участваха в TUES Summer Camp Career Track. Ние от АЗТУЕС, изразяваме огромна благодарност към Марио Пешев, CEO на Devrix, за отдадеността, споделените знания и опит и вдъхновението. 

3 седмици, 6 сесии, изпълнени с уроци, свързани с кариерното развитие, в които Марио постави основите на това какви умения и начин на мислене трябва да развият учениците, за да започнат да изграждат успешна кариера в ИТ индустрията. 

Всяка седмица имахме по две теми, като обсъдихме: 

Career Track – сесия 1: Какво реално търсят работодателите в младите таланти? Как да комуникираме правилно с работодатели и партньори?

Career Track 2 : Корпорации, малък бизнес или startups – какво ни дава всеки от тях като първи работодател?

Career Track 3 – Как да изградим личен технически бранд?

Career Track 4: DOs & DON’Ts по време на техническо интервю за работа – подводните камъни, които ще срещнем.

Career Track 5 – Как да се подготвим за първата си работа като програмист?

Career Track 6: Какви са най-успешните методи за учене през целия живот?

Учениците споделят:

“Много благодаря за безкрайно ценните напътствия и съвети, които предложихте. През тези няколко седмици научих изключително много и получих отговори на важни въпроси свързани със своето развитие. Очаквам с нетърпение в най-скоро време да го приложа на практика. Лекторът, Марио, успя префектно да ни разкаже за важните моменти свързани с интервюто, подготовката за работа, изграждане на личен бранд и още други интересни и полезни за нас теми.  За мен лагера беше едно страхотно преживяване, в което не само ми беше много забавно да участвам, но също така беше и изключително ползотворна. Пожелавам го на всеки, който има възможност в бъдеще.

PS: Силно се надявам да има още събития/лагери/уъркшоп свързани с темата в бъдеще. “

“Марио е страхотен човек, който беше много открит към нас и приятелски настроен. Лекциите бяха структурирани много интересно и особено интригуваща беше частта с въпросите, на които той ни отговаряше детайлно на база безценни си опит. “

“Благодаря, безценен опит.”

“Изключително полезен лагер, от който получих знания, които все повече и повече ще влизат в употреба. Огромни благодарности към Марио, който отдели от времето си, за да ни предаде от богатия си опит!”

„Два пъти седмично тичах от автобусната спирка до нас, за да не изпусна интрото на Марио. Всяка една лекция беше уникална и полезна. Атмосферата беше приветлива, давайки шанс на всички ученици да вземат участие. Любимата ми част бяха неговите отговори, които винаги включваха история от личния му опит. Хареса ми как Кики и Марио ни вдъхновяваха да следваме нашите мечти.“

От името на АЗТУЕС, благодарим на Марио Пешев за кариерния курс. 

Марио Пешев (ТУЕС‘2008) е заклет туесар. Марио започва професионалния си път още докато е в ТУЕС, съчетавайки работа с училище. След успешния си ранен кариерен старт, експериментира с различни технологии и бизнес модели у нас и в чужбина, като през 2010 стартира DevriX – развила се до една от 20-те най-добри професионални WordPress агенции в света.

Коментари