Отново добро настроение на TUES Reunion

На 8-ми юни 2019 г. се проведе четвъртото издание на TUES Reunion. Както обикновено завършилите туесари имаха възможността да се срещнат отново със своите бивши съученици и да наваксат пропуснатото през годините. По-младите, пълнолетни ученици се запознаха със старшите, които споделиха част от опита си след ТУЕС.

Снимки от четвъртото издание на TUES Reunion, което се проведе на 8 юни 2019 г. в ТУЕС. Специалната атракция за гостите…

Публикувахте от Асоциация на Завършилите ТУЕС в Сряда, 12 юни 2019 г.

Отличителните черти на бирата и скарата присъстваха и тази година. Но хапването и пийването далеч не изчерпват атракциите на събитието. За завършилите се проведе обиколка на училището с гидове в лицата на доц. д-р инж. Стела Стефанова, директор на ТУЕС, и ст. пр. д-р Анатол Френски. След това всички регистрирани на TUES Reunion участваха в томбола със специални награди от годишните спонсори на Асоциация на завършилите ТУЕС – DevriX, Visteon и VMware, както и оригинални ТУЕС сувенири и реликви.

Кулминацията на TUES Reunion беше вътрешното събитие TUES BattleBots – битка с роботи, която се организира за първи път в училището. Туесарите станаха свидели на истинско зрелище, което 11-класниците създадоха със своите проекти по предмета Компютърни архитектури, воден от маг. инж. Росен Витанов. Създадените от тях роботи варираха между 5 и 25 килограма и се съревноваваха с разнообразни оръжия: въртящи се барабани, бургии, спинери и рампи, целящи да преобърнат опонента. За безопасността на зрителите бе изградена специална, обезопасена бойна арена, в която се проведоха зрелищните сблъсъци. Всичко бе излъчено на живо в YouTube, благодарение на партньорите на събитието от init Lab, а гостите на TUES Reunion имаха възможността да наблюдават отблизо развоя на битката. Запис от TUES BattleBots можете да гледате тук:

Коментари