TUES Inspirational Talks – епизод 1 за учебната 2021/2022 г.

Здравейте, приятели!

На 30.11.2021г. проведохме първи епизод за учебна 2021/2022 година на TUES Inspirational Talks на тема „Кой университет след ТУЕС, или защо АУБГ е добра възможност?“.

В рамките на 90 минути над 60 ученика от ТУЕС имаха възможност да участват в уебинара и да разговарят със Светозар Георгиев, съосновател на Телерик (ТУЕС 1995г., АУБГ 2000г.), Виктория Ентуисъл, финансист (ТУЕС 1993г., АУБГ 1993/1995г.) и Надя Табутова от Американския университет в Благоевград (АУБГ), която отговаря за приема на студенти.
Напълно в контекста на рубриката TUES Inspirational Talks, чухме страхотна презентация, вдъхновяващи думи и примери от нашите гости към учениците от ТУЕС.

Засегнахме теми като важността на избора за висше учебно заведение, насоката на живота, която този избор дава, социалната среда в която всеки един ученик ще попадне и възможностите за развитие и разширяване на кръга от качества и умения, както и  че в 21 век вече не е достатъчно човек да бъде добър само в едно нещо.

Лекторите бяха подготвили  чудесни  презентации и лични истории. Разбира се отговориха и на всички въпроси, зададени от нашите ученици. 

Благодарим на всички, участвали в това онлайн събитие!

Запис от срещата, може да откриете тук :👇

Нашите инициативи от серията TUES Inspirational Talks продължават, като на 08.12.2021г. ще проведем следващия уебинар на тема Финансова грамотност, а за 09.12.2021г. е насрочена лекция на тема RestAPI & HATEOAS.

Ще бъде интересно, очаквайте детайли и новини.

За инициативата: Inspirational Talks & Workshops е серия от извънкласни занимания, чиято цел е да запознае туесарите с вдъхновяващи екпсерти от различни сфери на ИТ сектора и бизнес средите. Поради епидемичната обстановка през учебната 2021-2022 година инициативата се реализира в изцяло онлайн формат.

Поздрави,
Екипът на АЗТУЕС

Коментари