TUES Inspirational Talks – епизод 6 за учебната 2021/2022 г.

След 2 годишно прекъсване отново на живо – шестият епизод от серията TUES Inspiration Talks се проведе на 27.05.2022г. и бе на тема „Въведени в света дейта инженерството и науката – Data Engineering & Data Science 101“.

Лектор на семинара беше Юлия Богданов, който е завършил ТУЕС, а след това защитава бакалавърска степен по индустриално инженерство и магистърска по ERP системи в ТУ-София.

Юлиян Богданов е с над 10 години опит с обработката, миграцията и анализа на данни, водейки редица екипи, продукти и проекти в областта. Голяма част от този опит е натрупал, работейки във водещи компании в частния сектор като Кока-Кола и Хюлет Пакърд и международни организации като Световната банка – част от системата на ООН.
Над 40 ученика от различните класове на ТУЕС присъстваха.

Юлиян Богданов изнесе повече от интересна лекция, подкрепена с изключително любопитни примери от своя професионален път, както в България, така и в чужбина. Споделеното събуди интерес в учениците, като част от тях останаха и след лекцията, за да разменят няколко думи с г-н Богданов или да потърсят професионален съвет.

За инициативата: Inspirational Talks & Workshops е серия от извънкласни занимания, чиято цел е да запознае туесарите с вдъхновяващи екпсерти от различни сфери на ИТ сектора и бизнес средите.

Вдъхновихме ли ви?

Ако ви харесва това, което правим, може да подкрепите АЗТУЕС чрез дарение –  разберете как оттук.

Коментари