Новият сезон на TUES Inspirational Talks стартира със силен акцент върху DevOps културата

На 13 ноември 2023 година отново се събрахме, за да открием новия сезон на TUES Inspirational Talks. Този път темата на събитието беше „Въведение в DevOps културата“. Inspirational Talks & Workshops, тази вдъхновяваща инициатива, неизменно се стреми да предостави на туесарите неповторим опит за обогатяване на техните знания и практически умения извън класната стая.

За този повод имахме удоволствието да посрещнем Даниел Димитров (випуск 2021) и Виктория Димитрова (випуск 2022), които в момента се утвърждават като DevOps инженери в българската компания .

Събитието беше особено вълнуващо, тъй като двамата специалисти представиха ключови аспекти на DevOps културата и как тя може да промени процесите на разработка на софтуер.
Присъстващите имаха възможността да се потопят в света на контейнеризацията, оркестрацията, непрекъснатата интеграция и доставка (CI/CD), облачните технологии и инфраструктурата като код (IaC).

Двете поколения туесари разгледаха как тези компоненти играят важна роля в динамиката на разработката на софтуер, като ги правят по-бързи, по-гъвкави и със сигурна инфраструктура. Събитието беше отлична възможност за всички присъстващи да чуят за последните тенденции в областта на DevOps и как те могат да се използват за създаване на софтуерни решения от следващото поколение.

Даниел и Виктория споделиха своите лични опити и предизвикателства в прилагането на DevOps практики в реални проекти. Те подчертаха важността на този подход не само за ускоряване на разработката, но и за подобряване на комуникацията между екипите и гарантиране на стабилността на продукта след внесени промени.

Събитието приключи със задълбочени дискусии и въпроси от страна на участниците, които създадоха възможност за още по-широк обмен на знания и идеи.
TUES Inspirational Talks отново потвърди своята роля като ключова форма за обучение и вдъхновение, която проследява актуалните тенденции и изисквания в областта на информационните технологии. Очакваме с нетърпение следващите събития и нови възможности за обогатяване на познанията ни в разнообразни области на технологичния свят.

Благодарим Ви, ITGix, за възможността учениците ни да бъдат вдъхновени и да получат ценни знания и опит!

Ако ви харесва това, което правим остава отворена възможността да ни подпомагате текущо (вижте секция „Подкрепи ни“).
Всяка помощ означава допълнителен ресурс за нас и възможност за нов проект в полза на ТУЕС и ТУЕС общността.

Благодарим ви от ❤️

ТУЕС е сила!

Коментари