#TUESFest моменти ❤

16.04.2022 г. София Тех Парк. Хора. Много хора. Усмивки. Настроение . Едно приятно жужене и едно усещане, че нещо грандиозно ще се случи. На 16 април настъпи дългоочаквания момент, стартът на #TUESFEST 2022 – денят на отворените врати в ТУЕС. Всички са в очакване на старта…След близо две години на изолация това бе първото събитие на живо за цялата ни общност .

Стартът на уникалното изложение на най-интересните технологични проекти, създадени от учениците на Технологично училище “Електронни системи” (ТУЕС) към Технически университет – София бе даден в 10 и 30 часа.

83 проекта на общо 153 ученици се бориха за призовите места в трите категории – софтуер, компютърни мрежи и роботика и вградени системи.

Fair from the future бе надслова на тазгодишното издание на феста. Изключително интересна програма, невероятни проекти и над 2 500 посетители.

Рекорден брой участници, рекорден брой проекти, рекорден брой спонсори, рекорден брой посетители – така най-точно  и  откровено можем да обобщим събитието.

Бяха представени 83 проекта в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Освен това програмата беше обогатена и с интересни панелни дискусии, беседи с публиката, игри и възможност за много срещи и разговори с ученици, преподаватели и представители на ИТ бизнеса.

Каква е идеята на всичко това: една от най-важните цели и фундамент на ТУЕС Фест е да запознае учениците и техните родители с образователния модел на ТУЕС, а чрез показаните разработки – и резултата от този образователен  модел.

Друг важен акцент е тясната връзка с ИТ бизнеса, създаване на контакти, по-добро разбиране на потребностите, тенденциите и добрите практики в бранша.

Благодарим за подкрепата на нашите спонсори:
Алфа спонсори на събитието: А1 Bulgaria, Appolica, CNSys, Droxic, Imperia Online, M2M Services, Merkle, Neterra, Progress, Schwartz IT Hub, TelebidPro, VMware
Бета спонсори на събитието: Acronis, CPD Ltd., DevriX, Gtt, LimeChain, MM-Solutions, Ocado Technology, Telelink Business Services, Haemimont, Гама спонсори на събитието: Konicaminolta, Strypes, Trading 212, Ubisoft.
Благодарим и на нашите партньори: Sofia Tech Park, Bulged, Ora, Smartcom-Bulgaria AD, Multivisia, Зайо Байо и Frudada.
Медийни партньори са БНТ, БТВ, DevStyleR, Инженер БГ, Капитал Кариери, списание Мениджър, TLL Media и Форбс България.

Вдъхновяващо – тази е думата, която описва работата и отдадеността на учениците, които участваха със  своите проекти. Нивото на усвоени знания и  приложени умения е повече от впечатляващо. Доказателство за това бе и присъствието на Министъра на Електронното управление г-н Божидар Божанов.

Кои са победителите?

Някои твърдят, че олимпийският принцип е „Важно е участието“. Всъщност олимпийският принцип гласи „Най-важното нещо в живота е не триумфът, а битката; важното е не да си победил, а да си се борил добре“.

И все пак…

Тази година бяха раздадени рекордните 46 награди!
Наградата за най-добър проект в категория „Роботика и вградени системи“ връчи Доц. д-р инж. Лидия Гълъбова, заместник-ректор по научна и приложна дейност в ТУ-София на Станислав Иванов и Андрей Ежков от 10Г и проекта AMRAAM – това е лека и евтина ракета с прецизно насочване, дори и срещу движещи се цели. Проектът спечели също специална награда на DevriX и TelebidPro. 

Наградата за най-добър проект в категория „Компютърни мрежи“ връчи директорът на ТУЕС доц. д-р инж. Стела Стефанова на Калоян Пашов – 12Г за проекта му за Изграждане на корпоративна мрежа чрез трета фаза на DMVPN свързаност. Проектът представя едни от най-често срещаните технологии за изграждане на корпоративни мрежи, като позволи да се изгради собствен модел за свързаност за една компания от нулата. Той спечели отличие и от GTT и Neterra. 

Наградата за най-добър проект в категория „Софтуер“ връчи председателят на Упревителния съвет на Асоциацията на Завършилите ТУЕС – Теодор Панайотов на Виолета Кабаджова – 12А за проекта й Equilibrium – флуиден симулатор, придружен с приложение, посредством което могат да се регулират основни конфигурации на флуида и неговата околна среда. Проектът бе отличен със специална награда и от Ocado Technology и Konica Minolta. 

Искрено вярваме, че участието в TUES FEST 2022 , само по себе си е победа както за учениците, така и за всички нас. TUES FEST FAIR FROM THE FUTURE се превърна в един запомнящ се празник за цялата ни общност.

Емблематично събитие организирано от ученици за ученици. Традиция е организационния екип да е съставен от ученически доброволочески екип от единадесетокласници на ТУЕС, а ние от АЗТУЕС влизаме в ролята на ментори.

style=“height:auto“

Изминаха осем месеца от работата ни с 14 невероятни млади хора. Какво сме постигнали и какво сме научили като екип, времето ще покаже- процесът си продължава! Но, да, младежите успяха да организират две мащабни и невероятни събития .
Тук е момента да благодарим на: Калоян / координатор/, Александра, Стефан, Калина / спонсори/, Златина, Цветина / ПР/, Калин, Наско, Сашо/ логистика/, Мари, Лъчо, Искрен / ИТ/ , Данчо, Мина/дизайн/. Преминахме през много фази от #loshomie до #motiviraime Толкова много спомени, случки, израстване, проблем – решение ситуации, процеси 😊
The team благодаря за високите цели и за тяхното постигане! Мотото от началото на нашата работа е The sky is not limit и вие го доказахте!

#TUESFEST2022 се превърна в празник на ТУЕС и за цялата ТУЕС общност.

Разликата между големите успехи и посредствените постижения е в приятелството, доверието, чувството да си част от нещо велико. Никой в ​​историята не е постигнал нищо важно сам по себе си. Този организационен екип вдигна страшно много летвата, какво ще правим догодина … 😊)))

В случай, че сте пропуснали, може да се насладите на атмосферата тук👇👇

Вдъхновихме ли ви?

Ако ви харесва това, което правим, може да подкрепите АЗТУЕС чрез дарение –  разберете как оттук.

Поздрави,

АЗТУЕС екип

Коментари