Извънкласни инициативи за учениците от ТУЕС през 2019г.

И през 2019г. Асоциацията на завършилите ТУЕС съдейства на училището в организирането на извънкласни инициативи за учениците, които целят да развият техните професионални умения и да помогнат в кариерната им ориентация. Какви инициативи успяхме да реализираме в полза на младите туесари, можете да видите отдолу. Благодарим още веднъж на ТУЕС алумните и компаниите ни партньори, които помогнаха да ги случим!

Лекция за 12. клас на тема „Как да стартират първата си работа в ИТ“ с Едуард Евлогиев от Телерик Академия. Благодарим и на Ина Добрилова (ТУЕС’2006)!
Курс „SIP, RTP и анализ на мрежови трафик“ на Atos IT Solutions and Services за единадесетокласниците в ТУЕС, организиран със съдействието на Златозар Байраков (ТУЕС’1998).
Ден на отворените врати във Вистеон Електроникс България събра 40 ученици от 10. клас, начело с техния преподавател, г-жа Бистра Башева, на посещение в офиса на компанията.
Лекция за 12. клас с насоки, как да си изберат най-подходящия стаж и как да оптимизират кариерното си развитие, изнесоха Тодор Сбирков, Цветомир Кръстев и Иван Иванов от TelebidPro.
Уъркшоп за 10. и 11. клас „Design Eye Opener“ с Димитър Симов от SAP, който по интерактивен начин въведе учениците в света на дизайна и „User experience – UX“.
Лекция „Какво е OpenFest и как можеш да станеш част от него?“, отворена към всички ученици в ТУЕС с организаторите на OpenFest – Мариян Маринов, Васил Колев и Иван Златев.
„На гости на Хаос Груп“ – посещение за ученици от 12. клас, по време на което, не само научиха повече за Chaos Group, но и представиха свои проекти пред колегите в компанията.
За 10. и 11. клас в ТУЕС стартира кръжок по изкуствен интелект, воден от Теодор Бояджиев (ТУЕС’2008), който ще запознае учениците с алгоритмите на машинното самообучение.
Лекция „Животът, вселената и информационната сигурност“ с Петър Кирков (ТУЕС’1997), която събра рекордния брой от 120  ученици от 8. до 12. клас в София Тех Парк.
Благодарение на Николай Мутафов (ТУЕС’1993) и колегите му от Accedia
, 5 ученици от 11. клас ще разработват иновативни проекти с ИТ специалисти от компанията в техния IDC.
Предприемачески клуб по програмата „Тийноватор“ стартира за 10. клас в ТУЕС, благодарение на колегите от фондация „Прознание“ и инициативата на Маноел Манев (ТУЕС’2020).
Кариерeн клуб „TUES Career Paths: ask DevriX„, воден от Марио Пешев (ТУЕС’2008) стартира с ежемесечни срещи за 11. клас и LinkedIn група за кариерни дискусии, отворена за всички настоящи и завършили туесари.

Лекция “Избор и кандидатстване за работа” за 12. клас, водена от Боян Шейтанов от Astea Solutions.

Коментари