#PartnersMeetUp

През 2023 година, продължаваме да ви срещаме с организациите, които подкрепят АЗТУЕС, а по този начин ние подпомагаме ТУЕС.
Днес в #PartnersMeetUp сме с DXC.

DXC  подкрепя АЗТУЕС и ТУЕС. Моля, разкажете ни малко повече за компанията и нейното създаване!

DXC Technology е глобален лидер в предоставянето на цялостни IT решения. Мисията ни е да използваме силата на технологиите, за да изградим по-добро бъдеще за нашите клиенти, колеги, общности и околна среда.

В България сме сред най-големите работодатели с над 4000 служители, които имат възможност да работят по цялото IT портфолио на компанията.

Някои от традиционните ни услуги включват центрове за данни, изграждане и поддръжка на мрежи, облачни услуги и модернизиране на работното място. Фокусираме се и върху модерни направления като киберсигурност, като в България е локиран и най-големият Security екип на компанията в Европа.

Изграждаме, поддържаме и модернизираме апликации. Анализираме големи масиви от данни, а в България подпомагаме разработките за автономни автомобили на някои от световните концерни. Освен това разработваме собствени софтуерни продукти за големи застрахователи по целия свят.

Защо е важно за Вас да подкрепяте ученическите инициативи на ТУЕС?

Основен елемент в стратегията и приоритет за DXC е растежът чрез инвестиция в стажантски програми и програми за развитие на IT таланти. ТУЕС е начална точка за много хора в IT сферата и за нас е чудесна възможност и привилегия да можем да ги подкрепим в тези първи стъпки и да им покажем възможните кариерни пътища след това.

Какви са впечатленията Ви от двете емблематични за ТУЕС събития, организирани от ученици за ученици – Hack TUES и TUES FEST?

Досега от DXC не сме участвали в Hack TUES и TUES FEST, но ще променим това през 2023, когато ще се включим с ментори, жури и награди. Това са най-мащабните ученически събития с подобна насоченост, известни с добрата си организация и оригиналността на проектите. Нямаме търпение да ги подкрепим и да стимулираме учениците да бъдат все така ангажирани и креативни!

Каква е ползата за Вашата компания от инвестицията в развитието и подкрепата на учениците?

Инвестицията в развитието на учениците е инвестиция в бъдещето. Световни компании като нашата трябва ясно да осъзнават ролята, която имат в обществата, в които извършват дейността си.  Качеството на нашите служители е правопропорционално на нивото на подготовка и качество на образование, които получават в началото на житейския си път. В тази връзка, участвайки в инициативи като тази, ние инвестираме в подсилване нивото на нашите потенциални бъдещи колеги и се позиционираме като перспектива за успешен старт на техните IT кариери. 

Кои са ползите от партньорството Ви с АЗТУЕС, които бихте откроили?

Една от ползите е по-голямата разпознаваемост на компанията сред учениците и алумните, така че да представим на подрастващите разнообразните възможности за техническо развитие, които предлагаме. Освен това, партньорството ни с АЗТУЕС отваря за нас вратата към голяма общност от добре подготвени, иновативно мислещи и търсещи развитие хора, с които бихме се радвали да работим.

Какво е Вашето послание към туесарите /настоящи ученици и завършили ТУЕС ?

Смело вървете по пътя към целите си и вземете всички знания, умения и контакти, които ще ви помогнат да стигнете до там. Ние от DXC ще се радваме да бъдем до вас за един успешен старт!

Вдъхновихме ли ви?

До нови туесарски срещи!

Ако ви харесва това, което правим, може да подкрепите АЗТУЕС чрез дарение –  разберете как оттук.

Благодарим ви ❤️

Коментари