#PartnersMeetUp

Тази седмица в #PartnersMeetUp ви срещаме с Appolica. Интересен факт е, че и основателите на Appolica са възпитаници на ТУЕС, випуск 2012.

Appolica подкрепя АЗТУЕС и ТУЕС. Моля, разкажете ни малко повече за компанията и нейното създаване!

Appolica е създадена през 2015 година в София, като се фокусира върху изграждането на мобилни и уеб приложения за стартиращи компании в ранен стадий на развитие. От създаването си досега компанията е работила с клиенти от над 30 държави, включително с бързоразвиващи се стартъпи и утвърдени брандове.

Различваме от традиционните софтуерни компании с това, че освен техническа експертиза, предлагаме и бизнес know-how на клиентите си. Този подход предполага по-добро управление на ресурсите и по-точен отговор на потребителските нагласи.

Защо е важно за Вас да подкрепяте ученическите инициативи на ТУЕС?

Ние виждаме бъдеще в ТУЕС и учениците, които учат там. Подкрепяйки инициативите на училището искаме да насърчим развитието на този модел на обучение, който е уникален за България. Същевременно, една от причините Appolica да съществува днес е именно ТУЕС – ние сме бивши ученици и се познаваме оттам. Смятаме, че подкрепяйки ученическите инициативи можем да сме в помощ на мотивирани млади хора, които искат да се развиват.

Какви са впечатленията Ви от двете емблематични за ТУЕС събития, организирани от ученици за ученици – Hack TUES и TUES FEST?

Участваме активно като ментори от създаването на тези инициативи и всяка година виждаме подобрение в организацията и самото изпълнение на проектите на учениците. Впечатлени сме от това, което правят и иновативността и идеите, които имат.

Каква е ползата за Вашата компания от инвестицията в развитието и подкрепата на учениците?

Несъмнено най-голямата полза, която виждаме от инвестицията в развитието и подкрепата на учениците е фактът, че развиваме кадри, които после успешно навлизат в екосистемата и създават добавена стойност за нея. Да инвестираме в развитието на учениците е правилният подход за нас.

Кои са ползите от партньорството Ви с АЗТУЕС, които бихте откроили?

Една от ползите, които виждаме от партньорството с АЗТУЕС е фактът, че позиционираме компанията добре и ставаме по-разпознаваеми за тези, които тепърва все по-активно ще навлизат в тази индустрия. Същевременно, имаме възможността да работим с хора, които са с по-иновативно мислене, именно възпитано в ТУЕС. Организираме ежегодни летни стажантски програми и често туесари идват да работят като стажанти в Appolica и това е началото на кариерния им път. Това за нас е привилегия, а за тях – възможност да са в реална работна среда, в която да приложат на практика това, което са научили.

Какво е Вашето послание към туесарите/настоящи ученици и завършили ТУЕС ?

Завършвайки училище, туесарите трябва да мечтаят за големи неща. Постигането им е напълно възможно – те имат знанията, уменията и потенциала да реализират идеите, които имат без да си слагат ограничения. Ние от Appolica сме винаги готови да ги подкрепим с каквото можем.

Вдъхновихме ли ви?

До нови туесарски срещи!

Ако ви харесва това, което правим, може да подкрепите АЗТУЕС чрез дарение –  разберете как оттук.

Благодарим ви ❤️

Коментари