#PartnersMeetUp

В рубриката #PartnersMeetUp, ви срещаме с организациите, които подкрепят АЗТУЕС, а по този начин ние подпомагаме ТУЕС.
Днес в рубриката #PartnersMeetUp сме с Accedia.

Accedia подкрепя АЗТУЕС и ТУЕС. Моля, разкажете ни малко повече за компанията и нейното създаване!

Аксидиа e технологична компания, предоставяща консултантски услуги, разработка на софтуер и цялостни IT решения. Основана през 2012 г. в София, тя се превръща в една от най-бързо развиващите се ИТ компании в Европа според Deloitte и Financial Times. За последните 5 години Аксидиа увеличава екипа си четворно и постига над 300% ръст на приходите.

Защо е важно за Вас да подкрепяте ученическите инициативи на ТУЕС?

В Аксидиа вярваме, че е важно ние като компания да подкрепяме образователната дейност и с това учениците да виждат, че ИТ секторът им дава възможност за развитие и  вратите му са отворени към сътрудничество с тях. Освен това по този начин се създава устойчива връзка между академичната и бизнес средата. Затова и се радваме, че част от учениците, които са преминавали през лятна практика при нас, след завършването си са започвали кариерния си път в Аксидиа.

Освен всичко друго, Аксидиа има сантиментално отношение към АЗТУЕС общността, тъй като нашият изпълнителен директор Николай Мутафов е възпитаник на ТУЕС.

Какви са впечатленията Ви от двете емблематични за ТУЕС събития, организирани от ученици за ученици – Hack TUES и TUES FEST?

За нас най-впечатляващо е, че при организацията и на двете събития учениците влагат много енергия и ентусиазъм и проявяват самоинициатива. Предприемаческият им дух е вдъхновяващ. Колеги от Аксидиа са участвали като ментори на отбори в Hack TUES и за тях беше огромно удоволствие да работят с младите таланти, предавайки своя опит.

Каква е ползата за Вашата компания от инвестицията в развитието и подкрепата на учениците?

Инвестицията в знанията и уменията на младите таланти допринася за развитието на ИТ екосистемата в България. Подкрепяйки инициативите на ТУЕС общността, повече ученици имат възможността да се запознаят с Аксидиа като пример за изцяло българска компания с динамични темпове на развитие, оперираща на международни пазари.

Какво е Вашето послание към туесарите/настоящи ученици и завършили ТУЕС ?

Като част и от нашите ценности винаги насърчаваме гъвкавостта и приспособимостта, защото промяната е единствената константа и тя ни води към прогреса.

Окуражаваме всички туесари да посрещат трудностите с усмивка и да ги приемат като предизвикателство, което им позволява да растат. 😊

Вдъхновихме ли ви?

Ако ви харесва това, което правим, може да подкрепите АЗТУЕС чрез дарение –  разберете как оттук.

Междувременно, ако искате да подкрепите АЗТУЕС като корпоративен спонсор, или пък сте индивидуален дарител, или искате да се включите като преподавател, молим ви свържете се с нас: [email protected]

До нови туесарски срещи!

Благодарим ви ❤️

Коментари