ЛИЦАТА НА АЗТУЕС – Хинка Станимирова

В този снежен, последен ноемврийски ден, в нашата любима рубрика ви срещаме с един много специален за нас, за АЗТУЕС и ТУЕС човек – нашата Хинка.
Настъпи моментът, в който тя реши да избере нова посока за своето развитие и за съжаление се оттегля от АЗТУЕС.

Хинка, отдаде 5 години на АЗТУЕС, в които сърцато и ентусиазирано подкрепяше ТУЕС общността, учениците от ТУЕС, както и самото училище.

От името на всички изказваме най-дълбока благодарност за нейните усилия и за всичко, което тя направи през тези години. Пожелаваме и от сърце успехи и чувство на удовлетвореност в новите начинания!

Какво ни сподели тя, четете в следващите редове:

1. Хинка, с какви чувства се разделяш с АЗТУЕС и какво ти даде тази работа?

През октомври станаха 5 години откакто започнах работа в Асоциацията и се шегувахме наскоро, че също като учениците прекарах 5 години в училището, преди да си тръгна. Бих предположила, че точно преди да напуснат ТУЕС и наскоро завършилите туесари се чувстват по сходен начин. Благодарни, вдъхновени, леко тъжни. Емоцията, с която се разделям с АЗТУЕС е най-вече признателност. Имах възможност да науча страшно много през изминалите 5 години, да се забъркам във вдъхновяващи проекти, чийто смисъл и ефект можеш да видиш почти веднага. Имах честта да работя с невероятни партньори и колеги, туесари по диплома или по душа, отдали сърцето си на каузата ТУЕС. Най-вече имах удоволствието (като нетуесар) да се потопя в ТУЕС общността, а тя е уникална! Не знам, дали в България има друго училище с толкова сплотен колектив от преподаватели, ученици и завършили. Изключително зареждащо е да видиш синергията от обединените усилия на ученици, преподаватели, ръководство, завършили, бизнес, родители и страхотните събития, инициативи и вдъхновени млади хора, които тази синергия ражда. Това за мен е ТУЕС магията.

2. Видяла си много талантливи млади хора в ТУЕС. От името на опита, какво би посъветвала настоящите ученици от ТУЕС?

Ако учениците следят рубриката „Лицата на АЗТУЕС“, мисля, че моето послание няма да е ново за тях, но въпреки това ще повторя това, което вече немалко туесари споменаха, защото е важно – използвайте възможностите, които имате в ТУЕС. В момента едва ли можете напълно да го осъзнаете, но не са много местата, които могат да ви дадат това, което ТУЕС ви дава. Бъдете активни. Извлечете максимума от своите преподаватели, участвайте в Hack TUES, в ТУЕС Фест, в извънкласните лекции и инициативи, за които спомага Асоциацията. Не се колебайте да се включите като доброволец и организатор в ТУЕС събитията. Да, ще трябва да вложите доста време и енергия, но опитът, приятелите и спомените, които ще си вземете са безценни. Вярвайте в себе си и инвестирайте в развитието си. И най-вече, след като завършите ТУЕС, не забравяйте откъде сте тръгнали и протегнете ръка към новите поколения туесари.

3. Моля, разкажи ни твой любим спомен/случка от работата ти в АЗТУЕС.

Трудно е да откроя един любим спомен. 🙂 Като цяло винаги съм обичала работата с младежите, с които организираме ТУЕС събитията – да видиш как се развиват пред очите ти и удовлетворението след всяко успешно събитие, когато осъзнаят, какво са постигнали. Помня, как измисляхме и изграждахме от нулата арена за TUES BattleBots с Росен Витанов и випуск 2020 (не мислехме, че ще имаме нужда от предпазна арена, докато не стана ясно, че резачката на един от бойните роботи реже дърво и донякъде метал). Незабравими са и планинските и вело-преходите, които правихме с доброволците, как лежахме на поляната до хижа Пършевица и гледахме персеидите, „лекият и неангажиращ“ тридневен преход през връх Ботев. Помня и първия тийм билдинг с преподавателския колектив, на който успях да усетя, какво е да си част от ТУЕС общността. Хубавите спомени са много.

И затова за финал бих искала да благодаря на всички, с които съм имала удоволствието да работя: ученици, преподаватели, ръководството на ТУЕС, Управителния съвет и екип на АЗТУЕС, алумни и бизнес партньори. За мен беше удоволствие! Продължавайте да създавате ТУЕС магията и да развивате ТУЕС и ТУЕС общността напред и нагоре!

С благодарност за отдадеността, професионализма и всичко което направи за АЗТУЕС и ТУЕС!

Хин веднъж ТУЕС-ар, завинаги ТУЕС-ар.

Попътен вятър, ще ни липсваш!

Екипът на АЗТУЕС!

Коментари