Включете се в OpenFest!

Споделяме анонс от името на екипа на OpenFest:

OpenFest (https://www.openfest.org/) e единствената по рода си в България конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код, свободното споделяне на знания. OpenFest е ежегодна среща на всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободните изкуства и свободния софтуер.

През 2019 г. OpenFest ще бъде на 2 и 3 ноември в Sofia Tech Park, форум „Джон Атанасов“.

Тази година фокусът на събитието ще е “Бъдещето”. За нас бъдещето в момента са учениците и искаме да направим събитието подходящо и за тях чрез лекции, workshop-и и други презентации – не само ориентирани към тях, но и водени от тях.

OpenFest предоставя и място за демонстриране и показване на различни open-source проекти (щандове). Много от демонстрираните проекти на ТУЕС Фест биха били интересни за общността и ще се радваме, ако има желаещи да се включат.

Самият OpenFest, като организация, се стреми да отговаря на цялостната си идея – освен че е отворен за нови участници, по-голямата част от инфраструктурата му (която, освен мрежи и видеозапис, включва неща като храна и детски кът) е отворена и достъпна за всички. Доброволците, които са част от екипите, имат възможност да научат от първа ръка как се правят неща като комуникации с голяма аудитория в социалните мрежи или да си компилират сами OpenWRT като за издръжлива wireless мрежа и всичко по средата.

Затова ще се радваме на вашето участие, присъствие, помощ и каквото и да е друго 🙂

Ако ви е интересно да научите повече:

1.   Сайтът на феста е: https://www.openfest.org/.

2.   Можете да предложите лекция, уъркшоп или представяне на свой проект тук: https://cfp.openfest.org/.

3.   Можете да видите кои са екипите, които организират феста и да кандидатствате за доброволец оттук: https://cfp.openfest.org/volunteers/new

Коментари