Стартира проектът INVESTech: Революция в професионалното образование и обучение в Европа!

С радост споделяме старта на проекта INVESTech, чиято цел е да направи революция в професионалното образование и обучение (ПОО) в Европа. Този амбициозен проект има за цел да създаде мрежа от центрове за професионално съвършенство (CoVE) в пет динамични европейски региона: Словакия, Гърция, Кипър, България и Литва.

Преди една година, изпълнителният директор на АЗТУЕС – Кирилка Ангелова (Кики), с пълната подкрепа на доц. д-р инж. Стела Стефанова, подаде документите за участие на ТУЕС в този огромен проект. Днес ние от АЗТУЕС сме щастливи за възможностите, които създаваме за училището, което е център на нашата общност.

Мисия на проекта INVESTech

Мисията на проекта е създаване на центрове за професионално съвършенство, които да насърчават първокласни професионални умения и иновации. Тези центрове ще използват „петолъчната иновационна спирала“ (Q2IH), която обединява:

  • Образователните институции
  • Пазара на труда
  • Публичния сектор
  • Гражданското общество
  • Природната среда

Тази интеграция ще осигури цялостен и устойчив подход към ПОО, създавайки основи за висококачествено професионално образование.

Ролята на ТУЕС в България

Нашата цел е ТУЕС да положи основите на този процес в България. Вярваме, че с много работа и отдаденост ще успеем да постигнем значителен напредък и да създадем още по-добро бъдеще за нашите ученици и за цялата общност.

Какво предстои?

Предстои ни много работа по този проект, но ние сме убедени, че с общи усилия и сътрудничество ще успеем да реализираме всички цели на INVESTech. Ще продължаваме да ви информираме за напредъка на проекта и за бъдещите инициативи.

Заключение

Ние от АЗТУЕС сме изключително горди и благодарни за възможностите, които създаваме за нашето училище и за цялата общност. Стартирането на проекта INVESTech е само началото на една дълга и вълнуваща пътека към подобряване на професионалното образование и обучение в Европа.

Ако искате да подкрепите нашите усилия и да бъдете част от тази революция, можете да направите дарение чрез нашия сайт. Заедно можем да постигнем много!

Благодарим ви за вашата подкрепа и доверие!

Коментари