Епизод две на #InspirationalTalks

Вдъхновяващи Лекции и Семинари: Обогатяване на Знанията и Уменията на Учениците, това е нашата инициатива Inspirational Talks.

Втората среща в Inspirational Talks за учебната 2023/2024 година се състоя на 8-ми декември, в София Тех Парк. Събитието е организирано по покана на Корейското посолство, което ни предостави възможността да срещнем и слушаме професор Song Chong. Той ръководи Kim Jaechul Graduate School of AI в Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) – върховното училище за дипломанти в Корея в областта на изследванията с AI.

Професор Song Chong е ключов фигурa в развитието на изкуствен интелект в Корея и голям експерт в сферата. Неговата работа не само създава нови хоризонти в науката, но и вдъхновява нова вълна от страст и любопитство сред учениците.

Благодарим на Корейското посолство за възможността да се срещнем с проф. Чонг.

Събитието не е просто една отделна лекция; то представлява връзката между академичния свят и индустрията, между теорията и практиката.

Продължавайки с мисъл и смисъл, този тип събития предоставя на учениците възможността да приложат наученото в реални ситуации, като ги подготвя за предизвикателния свят на бъдещето.

Коментари