Hack TUES X

Девет са дните до старта на десетото юбилейно издание на емблематичния за ТУЕС хакатон – Hack TUES !


Hack TUES е емблематичен за нашата общност, не само заради силата си като един от най-значимите хакатони в България, а заради и силната връзка, която се изгражда с цялата ни общност и ИКТ индустрията, която е рамо до рамо с нас.

Какво е развитието на Hack TUES в годините?

>
>
>
>
>
>
>
>
>

Hack TUES X

В периода от 13-ти до 16-ти март ще посрещнем участници, ментори, спонсори, организационни екипи  и специални гости за десетото юбилейно издание на любимия на всички туесари хакатон – Hack TUES, а мястото на провеждане е  на територията на Иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.
С гордост и радост споделяме, че  тази година имаме 70 ученически отбора и 14 отбора от завършили ТУЕС.

Ето и малко цифри!

>

13-членен организационен екип;
11 доброволци;
3-ма тематични лектори;
2-ма ментори от АЗТУЕС;
365 участници;
70 отбора от ученици;
14 отбора от завършили;
70 ментори;
35 жури на полуфинал;
14-членно жури на финал;
5-членно жури на финал-завършили;
30 ИТ компании;
12 партньори

Какво ще се случи?

13-ти март – официално откриване на  Hack TUES  Х!

Каква ще бъде темата на хакатона?
Ще разберем на 13-ти март , откриващата церемония може да гледате в You Tube канала на ТУЕС. Поканете приятели, семейство и колеги, за да се включите и да станете част от Hack TUES  !

>

14-ти и 15-ти март работни дни! Какво очакваме? Туесарски дух, емоции, взаимопомощ, олимпийски принцип, код, екип, общност…

>

16-ти март – който спал, спал! Стартираме сутрешно със седем паралелни полуфинала на ученическите екипи и финал на завършилите.

Продължаваме с финал на учениците и после следва награждаване!


И все пак, кой ще победи…?

Някои твърдят, че олимпийският принцип е „Важно е участието“. Всъщност олимпийският принцип гласи „Най-важното нещо в живота е не триумфът, а битката; важното е не да си победил, а да си се борил добре“.  Всички тръпнем в очакване какви ще са проектите, искрено вярваме, че ще има сътрудничество и уважение между участниците! За нас всички, които са дръзнали да се запишат, са победители.

Благодарности на…

Организационният екип от 13 членове, който работи усилено за подготовката на събитието, заедно с мен и Калин.  Освен това, 11 доброволци ще се  присъединят по време на хакатона, като учениците са от 12, 11, 10 и 9-ти клас.

70 са и менторите, които ще работят с учениците, от които 38 са от нашата общност. На полуфинала ще имаме 35 членове жури, от които 30 са туесари, 5-членния тийм туесари ще бъде част от журито, което ще оценява завършилите ТУЕС, а журито на финал ученици ще е от още 14 човека.

Най-искрени благодарности на нашите спонсори и партньори, а именно:

● Алфа спонсори : Appolica, Bosch Engineering Center Sofia, codbex, DXC Technology Bulgaria, Eleven Ventures, LimeChain, SAP Labs България, Stenik, Telelink Business Services, Trading 212;

● Бета спонсори : Chaos, Devrix, Experian България, Extreme labs, Haemimont, ITGix, Sirma, Stam Soft, Strypes Group, Telebid Pro, Tumba Solutions;

● Гама спонсори : Accedia, Astea Solutions, Dreamix, Dynamo Software, GlobalFoundries Bulgaria, Nemtschek Bulgaria, Ocado Technology, Progress;

● Нашите партньори: A1, Бони, Corporate Gifts, Culligan Bulgaria, Domino’s Pizza, Green Cherry Café, joker media, Метро Кеш анд Кери, Роботев, Мебели Ремо, Smartcom, Sofia Tech Park.

Наши медийни партньори: DevStyler, Инженер.bg, Kaldata, Обекти;, Мениджър, Darik Business Review и Economy.bg.

И за край…

На 16-ти март сме поканили и всички предходни организационни екипи, защото какъв ще е юбилея, ако ги няма всички организационни екипи?!
Hack TUES е празник за цялата ни общност и съответно много сериозно събитие. На церемонията по закриване очакваме около 600 човека.

Нетърпеливи сме да видим какво ще сътворят учениците в десетото юбилейно издание – Hack TUES Х и се надяваме освен оспорвано състезание по програмиране, да се превърне и в празник на нашата общност.
Нека силата на Hack TUES бъде с нас!

Ако и вие искате да бъдете част от това преживяване, не забравяйте да следите Hack TUES през нашия YouTube канал!

Поздрави,

К.


Коментари