Hack TUES 9 се задава :)

Точно 10 са дните до старта на емблематичния за ТУЕС хакатон, организиран от ученици за ученици – Hack Tues, едно от най–очакваните събития на годината за Технологично училище “Електронни системи” към ТУ – София и за цялата ни общност.

Деветото издание на Hack TUES ще се проведе от 8 до 11 март в присъствен формат на територията на Иновационен форум “Джон Атанасов” в София Тех Парк. 
С гордост и щастие можем да споделим, че за по-малко от 24 часа след отварянето на регистрацията /08.02.2023 г./ се регистрираха 63 потвърдени отбора! Благодарим на всички! 

Участие в  хакатона ще вземат 287 ученици, разпредлени в 63 отбора , 63 ментора от ИТ бранша, 32 -ма представители на ИТ бранша влизат в ролята на жури на полуфинал, 14 членно е журито на финала.
Темата на хакатона ще бъде обявена при откриването му на 8 март, от 18:30 ч. в YouTube канала на ТУЕС.

Специално организирана дискусия, свързана с темата на хакатона, ще се проведе минути след откриващата церемония, като целта на дискусията е да бъдат насочени участниците към по-ефективно генериране на идеи и търсене на проблеми и техните решения по темата на хакатона. Лектори ще бъдат възспитаници на ТУЕС към ТУ – София.

Учениците ще имат на разположение два дни, за да реализират своите хардуерни, софтуерни и мрежарски проекти(9 и 10 март), а на 11.03.2023 г. ще се проведат 7-те паралелни полуфинала и финалите на Hack TUES 9.
В края на деня ще бъдат обявени и победителите. Финалът и награждаването също ще се излъчват на живо в YouTube канала на ТУЕС към 19:00ч.
Отборите, класирали се на първо, второ и трето място ще спечелят награди в размер на 1000 лв., 750 лв. и 500 лв. под формата на стипендии. За всички останали отбори, ще има специални награди, предоставени от спонсорите на Hack TUES 9.

Hack TUES е доказателство за успешно работещия образователен модел на ТУЕС към ТУ- София, модел олицетворяващ партньорството между бизнеса и образованието, приемствеността между завършили и настоящи туесари . Смело  можем да се поздравим с рекордния брой споносори, които подкрепят събитието.

Алфа – спонсори: Appolica, Bosch Digital, DXC Technology, Excitel Technology, Experian, M2M Services, SAP, StamSoft, TBS, TelebidPro, Trading 212; 

Бета – спонсори: Accedia, Amusnet, Chaos, Dreamix, LimeChain, Mentormate, MM sol, Neterra, Progress, Sirma, Strypes, United Partners PaySafe, Yettel; 

Гама – спонсори: Astea, Devrix, IBM, ITGix, Nemetcheck, Takeaway.

Партньори на събитието са: А1, Sofia Tech Park, Corporate Gifts, Pure Water, Multivisia, Hi pos, Green Cherry, Aronia, SmartCOM, Comet Electronics.

Хакатонът на ТУЕС е първият и единствен по рода си в България, организиран от ученици за ученици. Началото е дадено през 2015 г. като инициатива на ученици от Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ – София, няколко издания по-късно, Hack TUES е неповторим шанс за изява на учениците – както като участници в състезанието, така и като доброволци и организатори на мащабното събитие.

„За пореден път изпитвам страхотно вълнение, надежда, радост, че ученическият хакатон си превръща в една прекрасна традиция. Традиция, която изисква обединяването на духа, амбициите, таланта, усилията на всички вас младите хора. Благодаря на всички, които вярват в това, че има смисъл младите хора да тръгнат по своя път, до мечтаят до безкрайност, да имат реализация на своите мечти и талант, да могат да постигат своите цели. Нека и този хакатон да бъде доказателство за полета на мисълта, за иновативните идеи, за креативността на нашите ученици. Всички ние вярваме във вашите амбиции, желания, талант, подкрепяме, очакваме невероятно представяне на всички вас, всички вие в края на хакатона ще бъдете победители, защото сте участвали, защото сте вложили амбиция, енергия, усилие, за да докажете на себе си, на нас, на всички какво можете и какво искате да постигнете. Изключително съм развълнувана! „  – доц. д-р инж. Стела Стефанова.  

Организационният екипа екип на тазгодишното издание на хакатона е с рекорден брой членове, наброяващ цели 14 развълнувани и ентусиазирани ученици – 14 единадесетокласници и една десетокласничка! Екипът, отговорен за организирането на това невероятно събитие, попада  под напътствията на екипа на АЗТУЕС с ментор Кирилка Ангелова.

    „За мен е удоволствие да менторствам и работя с тези прекрасни млади хора, които в последните месеци дадоха много от себе си, за да организираме най-големия и значим за ИКТ сектора хакатон в България, организиран от ученици за ученици. С огромно признание за общността на ТУЕС, която е изключително подкрепяща и активна в развитието на младите ИТ таланти. Младите хора не са нашето бъдеще, те са нашето настояще и си заслужава всяка секунда, която инвестираме в тях, защото всъщност ние инвестираме в себе си!“, Кирилка Ангелова, Изпълнителен директор на АЗТУЕС.

Още за Hack TUES 9 може да намерите на сайта на Hack TUES и във Фейсбук страницата на събитието.

Коментари