Нашите единадесетокласници на път за European Defense Tech хакатон!

С гордост съобщаваме, че с подкрепата на АЗТУЕС, имаме отбор от единадесетокласници на TUES, който ще участва в престижния European Defense Tech хакатон! 🌟

Отборът, в състав Калоян Миладинов (11В), Александър Мечкаров (11Г), Филостратос Титопулос (11Г) и Огнян Разсадов (11В), под менторството на Кирилка Ангелова и Петър Кирков, ще застане рамо до рамо със създатели на startup-и, специалисти по киберсигурност и студенти от водещи университети по света. Те ще работят върху технологии за спасяването на човешки животи, демонстрирайки своите способности и желанието си да се докажат на международната сцена.

Хакатонът European Defense Tech, организиран в сътрудничество с Фестивала на бъдещето и подкрепен от различни технологични компании, ще се проведе от 28 до 30 юни 2024 г. в Мюнхен, Германия. Събитието има за цел да събере едни от най-гениалните умове на Европа и да стимулира иновациите в ключови за континента сфери, като опазване на живота в конфликти и контролиране на информационната среда.

Очакваме с нетърпение да видим какво ще постигне нашият талантлив отбор в това престижно състезание. Ако искате да подкрепите отбора, моля свържете се с нас!

Коментари