Избираме нов управителен съвет на АЗТУЕС

За АЗТУЕС

Основахме Асоциацията на завършилите ТУЕС през 2014 с идеята да обединим общността на всички завършили и настоящи ученици на ТУЕС, преподаватели и приятели на училището, като обединим  усилия, енергия и средства в образование, кариера и информираност за ТУЕС.  

След 9  години активна дейност, АЗТУЕС вече наброява над 1 400 активни членове и се превърна във важна и неразделна част от ТУЕС.
ТУЕС общността е  двигател и партньор в редица ключови събития и проекти в полза на училището. Ставаме все по-разпознаваеми и устойчиви, градим партньорства с бизнеса и фокусираме усилията си върху развитието на ТУЕС и неговите ученици, защото училището е центърът на нашата общност.

Станете част от новия Управителен съвет на АЗТУЕС

АЗТУЕС е неправителствена организация в обществена полза, която се управлява от 5-членен Управителен съвет (УС) с мандат от 3 години. Тази година ни предстои избор на нов УС, който да направлява Асоциацията в следващите 3 години (2024-2027).

Ако имате времето и желанието да споделите опита и визията си с нас в името на една силна ТУЕС общност, може да се кандидатирате за член на УС, като попълните следната форма: https://forms.gle/kcoPHPD9x2xVScWn6
Изборът на УС ще се проведе по време на годишното Общо събрание на Асоциацията, на 24 октомври 2023 г. в зала 2 на Лабораторния комплекс на София Тех Парк (бул. “Цариградско шосе” 111Ж, София).

В този файл ще намерите официалната писмена покана за събранието.

Официалният начален час е 18:00 ч., но очакваме реалната работа да започне в 19:00 ч., тъй като трябва да изчакаме събирането на кворум, както е заложено в Устава на АЗТУЕС.

За участие в Управителния съвет могат да бъдат избирани само пълноправни членове на АЗТУЕС , които са завършили ТУЕС.
С ролята на УС може да се запознаете по-подробно и в Устава на АЗТУЕС.

Защо да кандидатствате?

В Управителния съвет на Асоциацията ще можете да използвате своя опит, знания, умения и контакти, за да допринесете за преодоляване на проблеми, развитие на стратегически проекти и утвърждаването на ТУЕС като най-доброто ИТ училище в България.

С какво може да допринесете?

АЗТУЕС има портфолио от редица активни проекти, които имат важна роля за ТУЕС и общността. Важно е да има приемственост и тези проекти да продължат, но разчитаме на новия УС да внесе свеж поглед и нови перспективи за разгръщане на настоящите проекти и развитие на нови такива.

Разбира се, за да бъде устойчиво разгръщането на програмната дейност на Асоциацията е важно да се търсят варианти за по-устойчиво финансиране на проектите чрез по-дългосрочни партньорства с бизнеса, институционална подкрепа, индивидуални дарения и не само. 

Еднa от целите ни е също да привличаме все повече завършили туесари като членове на АЗТУЕС.
Радваме се, че имаме над 1300 активни членове.
Колкото повече туесари привлечем към Асоциацията, толкова повече ресурси можем да насочим в полза на ТУЕС, като винаги стои и предизвикателството да ангажираме членовете си да са активни в полза на ТУЕС общността.

Ценна роля на Управителния съвет на АЗТУЕС е да бъде активен партньор на ръководството на ТУЕС и да го подкрепя в стратегическите му проекти и предизвикателства, включително и за актуалните нужди на учебния процес – преподаватели, ментори, дипломни ръководители, материална база. Особено в контекста на текущия ремонт на сградата, ще има място за разгръщане на идеи за обновени и модернизирани кабинети и лаборатории, за което ще е нужна допълнителна подкрепа.

Ако се припознавате в едно или повече от описаните предизвикателства и мислите, че можете да ни помогнете в следващите 3 години, ще се радваме да се кандидатирате за член на Управителния съвет на АЗТУЕС. 

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на [email protected].

Коментари