Юни за нас е под знака на производствените практики

Предизвикателствата наложени от COVID-19 не ни попречиха да съдействаме за организацията на производствената практика за учениците от 11-ти, а от тази година вече и за 10-ти клас в ТУЕС. 

28 компании се включват тази година в производствената практика на нашите младежи от  11-ти клас. Специални благодарности за: А1 България, Accedia, Аполика, Astea Solutions, Develiot, DevriX, Digital Lights, GTT Communications, Experian Bulgaria, „Империя Онлайн“ ЕАД, Kipi Interactive, Code Runners, Melon, Microinvest LTD, М2М Сървисис, Musala Soft, Немечек България, Neterra, ПГ Нет Про ЕООД, Seqpipe Ltd., Смартком-България АД, SoCyber, Софтуер АГ ДЦБ ЕООД, Student Computer Art Society /SCAS/, TelebidPro, Телелинк Бизнес Сървисис, Two Kings & Haemimont, че през юли ще станат  част от професионалният път на туесарите. 

Стартирахме предварителната подготовка на единадесети клас за предстоящото им кандидатстване за двуседмична практика по специалността в компании от ИТ бизнеса, с уебинар на тема “Бизнес Комуникация”. Благодарим на Марио Пешев (ТУЕС’2008) от DevriX за безценните съвети на тема бизнес комуникация, които сподели на 2-ри юни с учениците. Уебинарът може да гледате тук.

На 3-ти юни в две паралелни срещи учениците от специалност „Системно програмиране“ и „Компютърни мрежи“ в ТУЕС се срещнаха с компаниите, предлагащи практика за тяхната специалност и можеха да научат повече за тяхната работа, както и да зададат своите въпроси. Презентациите на компаниите, предлагащи практика за софтуерната специалност продължиха и днес (4-ти юни)!

Паралелно със задължителната производствена практика за единадесети клас, стартира и учебна практика за ученици от 10-ти клас, която ще се проведе през месец юни в рамките на учебния процес. Към нея, с цел по-добра подготовка, ние от  АЗТУЕС планираме и организираме обучителни уебинари за учениците с нашите партньори от IBM, GTT COMMUNICATIONS, ASTEA SOLUTIONS, TELELINK BUSINESS SERVICES & CHAOS GROUP. 

На теория няма разлика между теорията и практиката, но на практика има, ето защо производствените практики позволяват на единадесетокласниците да преживеят и процеса на избор и кандидатстване за стажантска позиция, а на десетокласниците да се ориентират в техният бъдещ професионален път. 

Благодарим на колегите от компаниите и ТУЕС алумните, които ще помогнат на учениците в първите им професионални стъпки! На учениците пожелаваме успех и ползотворна и интересна практика!

Коментари