Стартираме записването за лятна практика

На теория няма разлика между теорията и практиката, но на практика има. Всяко лято Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към ТУ-София изпраща своите ученици от 11. клас на учебна практика от 1 до 15 юли в компании от ИТ сектора. Учениците от специалностите „Системно програмиране“ и „Компютърни мрежи“ прекарват 2 седмици в работни условия под ръководството на професионалисти от бранша, като често практиката прераства в дипломни проекти, стажове и дори предложения за постоянна работа. В условията на пандемията тази година практиките се провеждат в частично или изцяло дистанционен формат. Може да поканите в компанията си и ученици, които се обучават към ТУЕС по Националната програма „Обучение за ИТ кариера“, специалност „Приложно програмиране“.

Ако имате желание да включите към екипа си единадесетокласници на лятна практика, може да заявите интерес до 28.05.2021 г.

Как да участвате в програмата:

  • – Прегледайте най-важната информация за иницативата в тази кратка брошура 
  • – Попълнете регистрационната форма до 28.05.2021 г.
  • – Изпратете представител на онлайн среща с учениците от 11, клас за кратко представяне на компанията и темите на работа (3 юни за Компютърни мрежи; 3 и 4 юни за Системно програмиране)
  • – ТУЕС разпределя учениците според уговорките им с компаниите и учебния им успех
  • – Административно практиката се урежда чрез стандартен договор с ТУЕС, като не е необходимо установяването на трудови или други правоотношения с учениците
  • – Участието в програмата е напълно безплатно за компаниите и за учениците
  • Всички важни детайли и срокове ще намерите в списъка с Често задавани въпроси

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на [email protected]

Коментари