Лицата на АЗТУЕС – ВИКТОРИЯ АНТОНОВА

В предпоследния ден на март, ви срещаме с още една дама, която се развива в сферата на биомедицината. За нея ТУЕС е незабравимо преживяване, което остава отпечатък за цял живот. 

Туесар по душа, член на Управителния съвет на АЗТУЕС, випуск 2006 година. 

Днес ви срещаме с Виктория Антонова – Вики, а какво ни сподели тя, четете в следващите редове.

Здравей, представи се – кой випуск си, разкажи за живота ти след ТУЕС и с какво се занимаваш в момента?

Здравейте, аз съм Виктория Антонова и съм випуск 2006. В ТУЕС бях специалност „Софтуерно Инженерство“, но завърших и Cisco академията, което доведе до специалност „Телекомуникации“ в ТУ-София с последваща магистратура. По време на дипломната ми работа, моят ръководител предложи да работя върху тема свързана с медицинското инженерство. Запалих се и осъзнах, че със знанията и уменията, които имам, всъщност мога да помагам на хора със здравословни проблеми. Потърсих подобни програми в България, но тогава нямаше такива, затова завърших втора магистратура на тема Биомедицинско Инженерство в Чехия и Белгия. Последва предложение за работа в Белгия в една от трите компании в Европа, които се занимаваха в сферата на моята специализация, а именно „Изчислителни методи за медицинско приложение“. По същото време получих и предложение за работа в България в сферата на клиничните проучвания. Оценявайки плюсовете и минусите избрах да се върна в България. И до днес съм част от екипа на PPD, работейки над проекти за лечение с профил онкология, хематология и редки болести. 

Стремя се всичко, което съм научила през живота си досега, да го споделям свободно и да бъда част от инициативи водещи до положително развитие в обществото ни. През годините винаги съм била социално активна и е нямало момент, в който да не съм била част от неправителствена организация. В момента съм част и от управителния съвет на АЗТУЕС. Щастлива съм, че асоциацията ми дава възможност да подпомагам развитието на талантливите младежи в ТУЕС.  

Какво е за теб ТУЕС? Разкажи ни за твой ярък спомен от времето когато беше ученик в ТУЕС?

В ТУЕС влязох на чоп, буквално. След СМГ реших, че е добра идея да изпробвам математическите си умения и кандидатствах във всички училища с допълнителни изпити. Справих се добре и тогава започна голямата дилема ТУЕС, СМГ или НПМГ. Изобщо не знаех, къде да се запиша и затова реших да тегля чоп и за моя изненада се падна училището, за което най-малко бях чувала, а именно ТУЕС. Реших да се впусна в това предизвикателство и не съжалявам нито за миг. В ТУЕС развих знания и умения за актуалните тогава технологии, утвърдих аналитичното си мислене и доразвих възприятието си за света. Срещнах професионалисти в различни области в лицето на преподавателите ни и истински приятели, които и до днес са важна част от живота ми. Никога няма да забравя, как Стела ме придружаваше до вкъщи след Cisco или състезания, как Вальо Бобината ми каза, че ако искам висока оценка трябва щом отвори учебника да мога да му обясня всяка схема; Запрянов, който ни беше класен; Даскалова, Спасов и Абрамович, които се опитваха да ни запалят и по нещо друго освен компютри. Учебните съботи, колко беше притеснен за мен баща ми, защото уча само с момчета; как трябваше да изброявам момичетата и от другите випуски, за да ме пуска на рождени дни. 

ТУЕС е незабравимо преживяване, което остава отпечатък за цял живот. 

Какво те кара да подкрепяш училището и Асоциацията на завършилите и имаш ли послание, което искаш да споделиш?

Общност, каквато е ТУЕС и хората завършили училището са доказателство, че общите усилия дават резултати. Вдъхновявам се от постиженията на възпитаниците на ТУЕС и на асоциацията и затова подкрепям инициативите й. 

Посланието ми към родителите, чудещи се, дали да подтикнат децата си да се запишат в ТУЕС е: Не се чудете! Това е едно от най-хубавите неща, което може да се случи да детето ви. 

Посланието му към учениците в ТУЕС е: Дерзайте! Всички сме минали по този път по един или друг начин. Въпросът е, какво ще успеете да извлечете от времето си в ТУЕС!

Посланието ми към завършилите ТУЕС е: Бъдете себе си и щастливи и нека продължаваме да сме обединени и да помагаме на ТУЕС да се развива!

Общност, каквато е ТУЕС и хората завършили училището са доказателство, че общите усилия дават резултати. Вдъхновявам се от постиженията на възпитаниците на ТУЕС и на асоциацията и затова подкрепям инициативите й. 

Посланието ми към родителите, чудещи се, дали да подтикнат децата си да се запишат в ТУЕС е: Не се чудете! Това е едно от най-хубавите неща, което може да се случи да детето ви. 

Посланието ми към учениците в ТУЕС е: Дерзайте! Всички сме минали по този път по един или друг начин. Въпросът е, какво ще успеете да извлечете от времето си в ТУЕС!

Посланието ми към завършилите ТУЕС е: Бъдете себе си и щастливи и нека продължаваме да сме обединени и да помагаме на ТУЕС да се развива!

Вдъхновихме ли ви?

Отправяме поглед към април, който чука на вратата. Предстои ни второто ключово за ТУЕС събитие – ТУЕС ФЕСТ 2021 е под надслов – 48 часа ТУЕС. Предстоят ни още истории в любимата ни рубрика “ЛИЦАТА НА АЗТУЕС” – разбира се ще запазим в тайна, с кой ще ви срещнем. Предстои ни и избор на нов Управителен Съвет. Ако имате интерес да се включите, пишете ни на [email protected].

Ако ви харесва това, което правим, може да подкрепите АЗТУЕС чрез дарение –  разберете как оттук.

Коментари