АЗТУЕС стана на 5 години – какво постигнахме и какво предстои?

На 13.12.2014г. Учредително събрание в Техническия университет дава официалния старт на Асоциацията на завършилите ТУЕС. 5 години по-късно АЗТУЕС наброява вече над 1,000 членове и се е превърнала в неразделна част от ТУЕС и основен двигател на редица събития и инициативи в полза на училището и общността. Какво постигнахме и какво ни предстои, можете да видите по-долу.

Всички успехи на АЗТУЕС през изминалите 5 години станаха възможни, заради обединените усилия на общността. Ще ни е трудно да изброим всички туесари, които дадоха своя принос като дарители, ментори, лектори, преподаватели, дипломни ръководители, доброволци и не само. Благодарим ви, че помогнахте на Асоциацията да постигне толкова много и че ни позволявате да мечтаем и да се стремим към още повече!

Най-хубавият подарък за рождения ни ден е вашата подкрепа – да продължим да развиваме инициативите си в полза на ТУЕС общността и през следващата година. Подарете ни подкрепа за 2020г., като се включите в дарителската ни кампания!

Какво постигнахме за 5 години?

Над 1000 завършили и настоящи ученици, преподаватели и приятели на ТУЕС са членове на Асоциацията и могат лесно да научават за нуждите на училището и новините от общността.

Над 1000 завършили и настоящи ученици, преподаватели и приятели на ТУЕС са членове на Асоциацията и могат лесно да научават за нуждите на училището и новините от общността.
АЗТУЕС постепенно се превърна в двигател на ключовите за ТУЕС събития: Hack TUESTUES Fest, като координатор на организационния екип от 11. клас и връзка с ИТ бизнеса.
С АЗТУЕС намирането на компании за лятна практика за 11. клас и дипломни ръководители вече не е проблем за ТУЕС. Даже кандидатите вече са повече от учениците. 🙂
Развихме  TUES Inspiration Talks & Workshops (лекции и уъркшопи) и TUES Career Paths (кариерен клуб), които предлагат на учениците специализирани знания и кариерни съвети от ИТ бизнеса.
Превърнахме TUES Reunion от идея в традиционна среща, която всяка година събира туесарите с юбилей от завършването на ТУЕС в двора на училището.
Успяхме да канализираме подкрепата не само на завършилите, но и на ИТ бизнеса в полза на ТУЕС. Поддържаме конакт с над 30 ИТ компании, които ангажираме в инициативите на ТУЕС.

Какво предстои през 2020?

Разработваме нова платформа на АЗТУЕС, която да позволи по-лесна и удобна връзка между членовете на Асоциацията  и да стимулира повече професионални контакти между тях.
Освен Hack TUES 6 & TUES Fest 2020 ни предстои да развием най-новата ТУЕС инициатива, TUES BattleBots, като планираме да го превърнем в отделно събитие през есента на 2020.
Осигуряването на преподаватели по специалните предмети в ТУЕС е предизвикателство, което искаме да улесним чрез партньорства с бизнеса, подкрепящи преподаватели-практици.
През 2020г. искаме  да се фокусираме върху организирането на по-продължителни обучителни курсове и кръжоци, както и да срещнем учениците с повече компании от ИТ бранша.
Планираме паралелно с TUES Reunion 2020 да развием „After Work Drinks“
 инициативата за по-чести неформални срещи, обединяващи завършилите туесари.
Продължаваме да работим с настоящите си партньорства от ИТ бизнеса, като в същото време  се стремим да разширим кръга от компании, подкрепящи училището.

Коментари