2018 Highlights: 30 години ръка за ръка в Братството

На 25 ноември 2018 г. ТУЕС отбеляза своята 30-годишнина със специално парти за преподаватели, завършили и приятели на ТУЕС. Повече от 800 гости от всички випуски на ТУЕС дойдоха в клуб City Stage Stage за сбирката на Братството. Много от тях не се бяха виждали с толкова много съученици и преподаватели от години, така че веселите разговори и щастливи спомени бяха неизменна част от празника.

Изпълнения на завършили и настоящи ученици, видеообръщения от представители на различни поколения туесари и специално изненада от преподавателите бяха част от програмата на партито.

Всенародното честване на юбилея на ТУЕС започна с изпълнение на народни танци от ученици от 10, 11 и 12 клас – Иво Каранешев и Калин Дойчев от 11г, Виктория Радкова, Виктория Грозданова, Йоана Василева и Валери Добрев от 11б, Виолета Георгиева от 10в и Стефан Ангелов от 12а. Оказа се, че много туесари са изкушени от хората и спонтанно след партито в ТУЕС беше създаден клуб по народни танци.

Настоящият директор на ТУЕС доц. д-р инж. Стела Стефанова и дългогодишният й предшественик д-р Анатол Френски отправиха емоционални обръщения към гостите на фона на Имперския марш, изпълнен на пиано от 11-токласника Маноел Манев. Видни представители на преподавателския колектив в ТУЕС се включиха в кратко драматургично представление, посветено на учениците и училището, като демонстрираха непресъхващото си чувство за хумор.

С такива преподаватели няма как туесарите да не са всестранно развити личности. Артистичната програма на партито доказа именно това. Андрей Ненчев (випуск 2006) и Лора Петрова (випуск 2012) ни пренесоха в света на аржентинското танго.

Евгени Марков (випуск 2004) ни впечатли с емоционалното си  салса изпълнение. Мартин Божинов (випуск 2019) пък изпълни няколко авторски парчета на акустично китара.

Гвоздеят на вечерта несъмнено бяха музикантите от Д2  – основателят на групата Димитър Кърнев (от випуск 1993) и вокалистът Дидо. Към тях се присъедини Николай Мутафов съученикът на Митко  от випуск 1993 Николай Мутафов, който днес е Изпълнителен директор на Accedia. Те изпълниха някои от най-големите хитове на групата “Ледено момиче”, “Две следи”, “Аз и ти”, “Не мога да спра да те обичам”.

Вечерта завърши с бурната изява на група Вертеп – една млада група, за която се надяваме все по-често да чуваме. Неин барабанист е 11-токласникът от ТУЕС Никола Сотиров.

По повод юбилея преподаватели, приятели и силно ангажирани с живота на ТУЕС алумни бяха наградени с юбилейния почетен знак на ТУЕС и специални грамоти.

Много от гостите си тръгнаха и с подаръци от празничната томбола, осигурени от компании, приятели на ТУЕС и от АЗТУЕС.

Благодарим на десетките доброволци-ученици, които помогнаха за организацията на събитието! Благодарим на всички туесари, уважили събитието! Ще Ви чакаме и на следващия юбилей!

Още снимки можете да видите в Галерията във Фейсбук.

Изпълнението на преподавателите

Награждаването на преподавателите

Част от завършилите, които бяха отличени с почетния знак на ТУЕС

Обща снимка на доброволците

Мартин Божинова от 12 клас

Маноел Маневи от 11 клас

Никола Сотиров ат 11 клас, барабанист на група Вертеп

Коментари