Кариерният форум „Моята ИТ кариера – отвъд професия програмист“

На 21-ви октомври в ТУЕС се проведе кариерният форум „Моята ИТ кариера – отвъд професия програмист“, който представи седем от професиите, участващи в създаването на софтуерен продукт пред над 100 ученици от 8 до 12 клас с интерес към програмирането.


Учениците се запознаха с дейността и предизвикателствата пред професиите на Software Developer, Android Developer, Embedded Software Developer, дизайнер, Product Manager, предприемач и бизнес анализатор. Ролите на тези професии като участници в цялостния процес по реализиране на един софтуерен продукт бяха представени от Теодор Найденов, Огнян Глушков, Любомир Циров, Юлиан Кунторов, Ангел Чолчев, Александър Китов, Владимир Алексиев, Мариан Тодоров. Повечето от тях са завършили Технологично училище „Електронни системи“ и в момента се развиват като успешни професионалисти в ИТ сектора.

Младите участници във форума имаха възможност да поговорят с всеки от професионалистите, да разберат как работи софтуерният екип и така да изберат сфера на развитие, която най-добре отговаря на техните интереси.

Събитието е част от инициативата „Запознайте се и програмирайте“ на Европейската седмица на програмирането (7-22 октомври 2017), подкрепена от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, SAP и TechSoup.

Можете да намерите повече информация и снимки във фейсбук събитието на кариерния форум.

Над 100 ученици от 8 до 12 клас се включиха във форума.
Настоящата публикация стана възможна благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

Коментари