“Аз, инженерът“ показва многото лица на инженерните науки

На 11 март 2016 г. в Интер Експо Център ще се проведе третото издание на форума „Аз, инженерът“ за ученици, студенти и млади ентусиасти, които имат интерес към инженерните науки. Събитието комбинира елементи на изложение, кариерен форум, лекторска част, състезания и участие в дискусии. Презентатори и ментори от над 20 технологични компании ще покажат, че инженерната професия има много лица и може да бъде забавна.  

Тази година организаторите Интер Експо Център и Wishbox са включили в програмата два нови панела. Единият включва две състезания по сглобяване и борба с роботи за ученици и за студенти, организирани от Робо Лига България, а другият – работилници за гимназисти и студенти с инженерни предизвикателства от менторите на участващи компании.

В програмата са включени работилници и лаборатории в сферата на микроелектрониката и приложението на сензори, виртуализацията и управлението на виртуални машини, моделиране и 3D-принтиране и др. Ученици, студенти и млади изследователи ще участват в „кастинг на идеи“ и могат да представят своята иновативна идея пред представители на световни технологични компании.

В третото издание на форума участват AББ, Melexis, Arexim, Aurubis, VMware, ВНТС, Mondi, Festo, Sensata, SoftUni, MisalaSoft, SEG, AIGER, Visteon, Coventry University, Музейко, Smartfablab, B2N, Екстрапак и Cleantech.

Пълната програма на събитието и безплатна регистрация са достъпни на сайта  http://iengineer.bg/.

Коментари