АЗТУЕС навърши три години!

Вече три години АЗТУЕС работи заедно с ТУЕС за сплотяване на ТУЕС общността и за утвърждаване на ТУЕС като най-доброто ИТ училище в България. Благодарим на всички, които ни подкрепяха и работиха заедно с нас – училище, ТУЕС-общност, корпоративни приятели, доброволци и съмишленици!

Официално животът на АЗТУЕС започна на 13 декември 2014, когато в Техническия университет се проведе Учредителното събрание. На него беше приет Устава на организацията и беше избран първият Управителен съвет.

Управителният съвет на АЗТУЕС: Светозар Георгиев (ТУЕС’95), Теодор Найденов (ТУЕС’2002), Радостина Герчева
(ТУЕС’2007), Явор Трифонов (ТУЕС’99), Мирослав Стойчев (ТУЕС’99)

Работата по създаването на АЗТУЕС обаче започва месеци преди това. Ентусиазирани ТУЕС-ари, заедно с ръководството на ТУЕС, провеждат редица срещи, консултации и дискусии, за да се стигне до създаването на това, което днес е АЗТУЕС.

Организацията започна активната си работа през 2015 г., благодарение на учредителното дарение на Светозар Георгиев (ТУЕС’95). През първата учебна година заедно с ръководството на ТУЕС организацията съдейства за утвърждаване на инициативи като TUES Inspiration Talks & Workshops, срещата на випуските TUES Reunion, Ден на отворени врати, Hack TUES. Те вече са част от редовния годишен календар на ТУЕС и продължават да се развиват.

Първата среща на випуските TUES Reunion 2016

През 2016 /2017 година започна работата и на кариерния клуб TUES Career Paths. АЗТУЕС се включи и активно в подкрепа на организацията на училищния хакатон Hack TUES, както и в създаването на дългосрочна стратегия за развитието на ТУЕС.

Награждаване на победителите в Hack TUES 3

Освен развитието на досегашните инициативи, фокусът на организацията през новата учебна година ще бъде върху разширяване на партньорството на ТУЕС с ИТ бизнеса и институциите в контекста на 30-годишния юбилей на училището. Ще работим за това ТУЕС да бъде утвърдено и популяризирано като водещ модел за успешно ИТ образование в България.

Ако искате да подкрепите някой от проектите ни за 2017/2018 година, научете как тук.

Коментари