ТУЕС – домакин при подписването на споразумение между МОН и ИТ бранша

На 15 декември, ТУЕС бе домакин на подписването на споразумение за сътрудничество в сферата на  софтуерното обучение на ученици от среден курс. Споразумението бе сключено между МОН, представен от министъра на образованието и науката в оставка Миглена Кунева и  представителните организации на българската ИТ индустрията – Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Фондация “Клъстер информационни и комуникационни технологии” (ИКТ Клъстер). На церемонията по подписването присъстваше и президентът на Република България Росен Плевнелиев.

Споразумението предвижда сътрудничество на образователните институции с фирми от ИТ бранша: обучение на учители, ученици и подготовка на квалифицирани софтуерни инженери, отговарящи на нуждите на бизнеса. Целта на споразумението е средното професионално образование да подготвя софтуерни кадри, готови да влязат на трудовия пазар. 

От ръководството на училището са горди от признанието направено към ТУЕС като домакин на това събитие, а именно, че е един от доказалите се във времето успешни модели за обучение на качествени ИТ кадри.

Повече подробности можете да прочетете в публикацията на Computer World.

Автор: Боян Димитров, 11 а клас в ТУЕС

След подписване на споразумението (снимка – Боян Димитров, 11 а)

Коментари