Ден на Отворените врати в ТУЕС

На 23 април 2016 г., събота, от 10:00 до 16:00 ч.  в ТУЕС ще се проведе Ден на Отворени врати. Поканени са всички бъдещи кандидати и техните родители.

Посетителите на Деня на Отворени врати ще могат да се запознаят с основните учебни планове за двете специалности „Системно програмиране“ и „Компютърни мрежи“, по които е планиран прием за 2016/2017 г., както и да научат повече за начините на преподаване и уникалните постижения на ТУЕС в подготовката на успешни ИТ кадри.

Гостите ще имат възможност да се срещнат и поговорят с ръководството на училището, представители на научното ръководство от страна на Техническия университет, преподаватели, ученици, както и завършили ТУЕС-ари, които днес са успешни професионалисти, ръководители или основатели на компании в сферата на информационните и комуникационните технологии.

Интерес за посетителите ще представляват и специализираните презентации, организирани от преподаватели, завършили и настоящи ученици в ТУЕС. Ще могат да бъдат посетени демонстрации по програмиране, компютърни мрежи, вградени микрокомпютърни системи, роботика, електронни елементи и електротехника. В техническите демонстрации ще участват отборът на ТУЕС, който спечели всички призови места на Националното състезание по компютърни мрежи през 2015 г.,  отборът на ТУЕС, който наскоро се класира в челната шестица в Европейското университетско рали за автомобили, управлявани с вграден микропроцесор – Renesas MCU Car Rally 2016 в Германия. Своя презентация ще направят и ученици от 11 клас, които организират ученическото състезание по програмиране в ТУЕС Hack TUES. На място ще могат да се видят и постиженията на учениците от ТУЕС в областта на литературата, фотографията и спорта. Подробната програма и подробности за събитието ще намерите тук.  

Коментари