Асоциацията на Завършилите ТУЕС стана факт!

Преди броени дни Асоциацията на Завършилите ТУЕС стана факт!

От много време нуждата от организация, която да сплотява и да организира усилията на възпитаниците на ТУЕС е силно осезаема. Всяка година сме свидетели на това как завършили ТУЕС се събират по класове, помагат си в работата, започват общ бизнес и стават за пример. Постоянно виждаме и как те подпомагат ТУЕС на доброволни начала, като водят специални предмети, ръководят дипломни проекти, взимат стажанти на работа и правят дарения за училището.

Целта на АЗ-ТУЕС е да умножи многократно ефекта от тази страхотна енергия, като работи в две главни направления:

  1. Да подпомага професионалното и личностното развитие на своите членове;
  2. Да насочва подкрепата към ТУЕС, като му помага да структурира и да предлага конкретни проекти в своя полза, към които завършилите могат лесно да се включат, ако желаят.

Изминахме сериозен път за да стигнем до тук

От август месец насам малка инициативна група, състояща се от Стела Стефанова (директор), Любомир Чорбаджиев (преподавател), Валентин Деведжиев (приятел на училището от ИТ сектора), Владислав Янков ’95, Мирослав Стойчев ’99, Явор Трифонов ’99, Теодор Найденов ’02 и Радостина Герчева ’10, работи усилено за да подготви стартирането на Асоциацията. В серия от работни срещи бяха изработени предложения за визия, мисия и устав на бъдещата организация. Набелязани бяха и конкретни идеи за приоритетите в първите години на работа, предложение за бюджет и за начина, по който да се организираме в оперативен план.

В последствие бяха проведени две предварителни срещи, на които присъстваха над 100 представители от всички випуски на ТУЕС. С тяхна помощ инициативната група прецизира своите предложения и подготви официално Учредително събрание, което се проведе на 13.12.2014.

Избрахме 5-членен Управителен съвет с мандат от 3 години

На Учредителното събрание шестдесет и осем (68) учредителя единодушно взеха решение за създаване на сдружение с нестопанска цел в обществена полза с название “Асоциация на Завършилите ТУЕС” и след дебати по серия от предложения с единодушие приеха и устав на сдружението. Според правилата на устава, учредителите избраха 5-членен Управителен съвет с мандат от 3 години, чиято първа задача е да се погрижи за успешното стартиране на асоциацията през 2015. За членове на Управителния съвет на АЗ-ТУЕС бяха избрани:

  • Явор Трифонов, ТУЕС 1999 – председател
  • Светозар Георгиев, ТУЕС 1995
  • Мирослав Стойчев, ТУЕС 1999
  • Теодор Найденов, ТУЕС 2002
  • Радостина Герчева, ТУЕС 2007

През първата половина на 2015 ще отворим врати за всички завършили ТУЕС

Успехът на Асоциацията зависи от нейната способност да приобщи и да бъде полезна на максимален брой хора, завършили ТУЕС. Когато настъпи моментът, ще бъде изключително важно бързо да зачислим максимален брой завършили ТУЕС като редовни членове на АЗ-ТУЕС.

За да бъдем добре подготвени за големия старт, в първите седмици и месеци на 2015 ни предстои да свършим много неща, които са нужни за да може АЗ-ТУЕС да започне да регистрира нови членове и да функционира по предназначение. В това число влизат регистрацията на сдружението в съда, осигуряването на нужното финансиране, подготовката на нужните ИТ система и уеб сайт, и още много други оперативни неща.

Считаме, че ще можем да се справим с тази подготовка през първата половина на 2015, а през втората половина да стартираме с първите инициативи, които да се умножат и усъвършенстват през 2016, когато АЗ-ТУЕС ще влезе в пълноценен годишен ритъм.

Регистрирайте се за да ви държим в течение

Тази страница ще бъде основното място, където ще публикуваме новини през идните седмици и месеци. Освен нея, ще ползваме и няколко допълнителни канала за комуникация. За да ни улесните и за да ви държим в течение на нашия напредък, регистрирайте се на следните места:

Ако искате да научите повече, разгледайте обзорните материали

Фокусът на работа на АЗ-ТУЕС, принципите и конкретните идеи за дейността ѝ, както и нейната структура и начин на управление са теми, които са дискутирани в голям детайл от инициативната група, а в последствие и от учредителите. В идеите си сме били много амбициозни и сме се уверили, че по замисъл и постройка АЗ-ТУЕС не отстъпва по нищо на асоциациите на завършилите на най-елитните университети в света.

Ако имате въпроси или коментари, моля пишете на Управителния съвет като попълните следната онлайн форма:

Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

Ваши,

Явор, Зарко, Миро, Теди, и Ради

Управителен съвет

Стела, Любо, Вальо, Влади, Явор, Миро, Теди, и Ради

Инициативна група по учредяването

Асоциация на Завършилите ТУЕС

Коментари