Всичко най-актуално 
за АЗТУЕС

 • 17 Jun 2019 10:38 | Димитър Николов (Administrator)

  На 8-ми юни 2019 г. се проведе четвъртото издание на TUES Reunion. Както обикновено завършилите туесари имаха възможността да се срещнат отново със своите бивши съученици и да наваксат пропуснатото през годините. По-младите, пълнолетни ученици се запознаха със старшите, които споделиха част от опита си след ТУЕС.

  Отличителните черти на бирата и скарата присъстваха и тази година. Но хапването и пийването далеч не изчерпват атракциите на събитието. За завършилите се проведе обиколка на училището с гидове в лицата на доц. д-р инж. Стела Стефанова, директор на ТУЕС, и ст. пр. д-р Анатол Френски. След това всички регистрирани на TUES Reunion участваха в томбола със специални награди от годишните спонсори на Асоциация на завършилите ТУЕС - DevriX, Visteon и VMware, както и оригинални ТУЕС сувенири и реликви.

  Кулминацията на TUES Reunion беше вътрешното събитие TUES BattleBots - битка с роботи, която се организира за първи път в училището. Туесарите станаха свидели на истинско зрелище, което 11-класниците създадоха със своите проекти по предмета Компютърни архитектури, воден от маг. инж. Росен Витанов. Създадените от тях роботи варираха между 5 и 25 килограма и се съревноваваха с разнообразни оръжия: въртящи се барабани, бургии, спинери и рампи, целящи да преобърнат опонента. За безопасността на зрителите бе изградена специална, обезопасена бойна арена, в която се проведоха зрелищните сблъсъци. Всичко бе излъчено на живо в YouTube, благодарение на партньорите на събитието от init Lab, а гостите на TUES Reunion имаха възможността да наблюдават отблизо развоя на битката. Запис от TUES BattleBots можете да гледате тук:

 • 16 May 2019 19:08 | Димитър Николов (Administrator)

  В момента стартираме организацията на задължителните летни производствени практики за учениците от 11 клас.

  Практиките се провеждат от 1 до 15 юли и в тях вземат участие учениците от 11 клас в ТУЕС от специалности „Системно програмиране“ и „Компютърни мрежи“. Идеята е младежите да прекарат две седмици в реални работни условия под ръководството на професионалисти от бранша.

  Тази година освен учениците от ТУЕС ще имате възможност да поканите на практика и ученици, които се обучават към ТУЕС по Националната програма „Обучение за ИТ кариера“ по специалност „Приложно програмиране“.

  За участие на компанията в програмата може да:

  Прегледате детайлите в кратката брошура

  •  Попълните регистрационната форма до 04.06.2019 г.

  •  Изпратите представител на среща с учениците  от ТУЕС за кратко представяне на компанията и темите на работа (13 и 14 юни за Системно програмиране, 14 юни за Компютърни мрежи)

  • • Изпратите презентация, представяща компанията и практиката, която да споделим с учениците, обучаващи се по националната програма заспециалност “Приложно програмиране”

  • ТУЕС разпределя учениците според желанията им и учебния им успех

  • Административно практиката се урежда чрез стандартен договор с ТУЕС, като не е необходимо установяването на трудови или други правоотношения с учениците.

  • Участието в програмата е напълно безплатно за компаниите и за учениците

  • Запознайте се с още детайли в списъка с Често задавани въпроси

  Ще се радваме ако имате желание да вземете ученици на практика!

 • 23 Apr 2019 12:35 | Димитър Николов (Administrator)
  На 20 април 2019 г. се проведе второто издание на единствения по рода си ден на отворените врати - ТУЕС Фест. Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ-София беше посетено от 1 000 души, които присъстваха на демонстрации на 70 технологични разработки, създадени от 150 ученици от 8-ми до 12-ти клас в училището. Носителите на първите награди в категориите Компютърни мрежи, Системно програмиране и Вградени системи и роботика бяха определени чрез система за електронно гласуване от посетителите на място, създадена също от ученици на ТУЕС.

  Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова връчи наградата в категория Софтуер на осмокласниците Матей Вълов и Александър Асса за разработената от тях игра EscapeTUES.

  Наградата в категория Вградени системи и роботика спечели Теодор Тодоров от 11 клас за своя Електроборд - нов икономичен начин за бързо предвижване в града и избягване на задръствания. Отличието връчи проф. Любомир Димитров, заместник-ректор на ТУ-София.

  Посетителите определиха като най-добър проект в категория Компютърни мрежи  приложението WiFinder на 12-токласника Румен Величков, което намира пароли за безжичните мрежи в близост до потребителя. Наградата връчи доц. д-р инж. Стела Стефанова, директор на Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ-София. 

  Енчо Шахънов от 12 клас, който наскоро получи Младежката награда на БАИТ за системата си за локализиране на хора в планината, бе отличен със специалните награди на TelebidPro и Телелинк Бизнес Сървисис. TelebidPro наградиха още два проекта - батълбот-а Blue Capricorn на 11-токласниците Симеон Георгиев, Анета Цветкова и Евгени Димов и Electron-ota - услуга за актуализиране на Electron приложения, разработена от Денис Христов от 12 клас. Приложението на Денис получи награда и от VMware. Другите две специални награди на VMware получиха Карина Козарова от 12 клас за проекта си за социална мрежа за организиране и управление на събития Event Manager и осмокласниците Рая Литова, Яна Тошкова и Искрен Александров за състезателната игра за бързо и точно рисуване D.R.A.W. Системата Access Wolf за електронно планиране и контрол на достъпа на събития беше отличена със специална награда от Experian. Тя е разработена от Даниел Янев, Боян Каратотев, Виктор Найчев, Владимир Владинов и Денис Христов от 12 клас. Experian отличи с награда и тостера, който изпича изображения, създаден от Александър Милисов от 11 клас. Двама 12-токласници получиха специалните награди на Kaufland IT Hub  - Ангел Ячев за системата си за защита от хакерски атаки и Боян Каратотев за автоматизираната система за защита на софтуерни слабости в Linux. Компанията връчи награда и на устройството Readability, което „превежда“ текст в брайлово писмо, създадено от Ангел Пенчев, Боян Иванов и Симеон Георгиев от 10 клас и Тодор Димитров и Илиян Танчев от 12 клас в ТУЕС. Виктор Найчев от 12 клас получи специална награда от Droxic за софтуерно дефинирана радио система, в която традиционните хардуерни елементи са дефинирани чрез софтуер. Награда от Dorxic получи и Владимир Владинов от 12 клас за приложението за решаване на стереометрични задачи с помощта на виртуална реалност. Проектът ProductChain за проверка на автентичността на стоки в търговската мрежа, работещ чрез блокчейн технология, получи специалната награда на Ocado Technology. Проектът е създаден от 10-токласниците Мартин Йорданов, Георги Любенов, Огнян Барух и Антон Анчев. Компанията Телелинк Бизнес Сървисис отличи приложението DigiD0c, което следи физическото и психическото здраве на човек. То е създадено от Петър Герасимов, Теодор Станишев, Румен Величков от 12 клас, Мартин Йорданов от 11 клас, Виктор Велев и Георги Любенов от 10 клас. Наскоро учениците спечелиха с това приложение хакатона на студентския клуб на Американския университет в България. Телелинк Бизнес Сървисис връчиха награда и на движещото се кошче за боклук Smart Kofa, разработено от Стоян Тинчев, Александър Александров, Кристиан Васиков, Даниел Рогачев и Емил Шаров от 9 клас.

  Посетителите на ТУЕС Фест бяха впечатлени от още много други проекти, сред които автоматизиран аквариум, система за управление на осветлението в дома, система за дистанционно активиране на функции в автомобила, гласов асистент за незрящи хора, диспенсер за лекарства за възрастни пациенти в социални домове, инкубатор за яйца, машина за рисуване, различни игри и много от т.нар. Battlebots. Представените проекти са разработвани от учениците като курсови работи, дипломни проекти, състезателни проекти в ученическия хакатон Hack TUES 365, както и в извънкласни занимания. Пълния списък с проекти, участвали на ТУЕС Фест 2019, можете да разгледате на този линк.

  Изложението се организира от ученици-доброволци с подкрепата на Асоциацията на завършилите ТУЕС и ръководството на училището.

 • 18 Mar 2019 14:14 | Димитър Николов (Administrator)

  Вградено устройство с камера и изкуствен интелект в помощ на незрящите хора спечели първа награда в петия ученически хакатон Hack TUES 365 на Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София. Устройството VoiceCV, създадено от отбор „Elsyser“ - Виктор Велев от 10 клас, Петър Герасимов и Теодор Станишев от 12 клас, може да се интегрира в шапка или очила и играе ролята на личен асистент, който информира с глас за околните обекти чрез снимки в близка и далечна перспектива. Отборът получи и специалните награди на ScaleFocus, Дроксик и Data Science Society.

  Специалната награда за проект с вградена микрокомпютърна технология, която се връчва за първи път в Hack TUES, получи системата S.P.A.S. (Smart Personal Assistant System) за отдалечено управление на устройства в дома или офиса през мобилен телефон. Проектът е разработен от Искрен Александров от 8 клас и Ангел Стоянов, Мартин Вайер, Мартин Георгиев и Денис Захариев от 9 клас, от отбор „Телефона в сака“. Наградата е осигурена от Комет Електроникс.

  Втора награда в хакатона спечели приложението за решаване на геометрични задачи GeoSolver. То сканира условието и генерира електронен чертеж и решение на задачата. Разработката е дело на 12-токласниците Телерик Арсов, Мартин Дацев, Антонио Милев, Владислав Георгиев и Петър Милев от отбор „Какводой“. Момчетата получиха и специална награда от Data Science Society.

  Трета награда в хакатона спечели отбор „Бабич“ за проекта Product Chain, използващ блокчейн технология, за да предпази потребителите от фалшиви стоки на пазара. Мартин Йорданов от 11 клас и Самуил Георгиев, Антон Янчев, Огнян Барух и Георги Любенов от 10 клас разработиха система за проследяване на автентичността на продукти в търговската мрежа, чрез уникален QR код, който дава информация за пътя на продукта. Те спечелиха и специална награда от TelebidPro.

  Още шест други проекта спечелиха специални награди в тазгодишното издание на Hack TUES. Това е единственият хакатон, организиран от ученици за ученици. Състезанието се проведе от 15 до 17 март 2019 г. в ТУЕС и София Тех Парк. В него участваха 200 ученици от 8-ми до 12-ти клас на ТУЕС, разпределени в 43 отбора. Над 60 ИТ професионалисти от различни компании, много от които възпитаници на училището, бяха ментори и членове на журито. Хакатонът се организира от екип от доброволци от 11 клас с подкрепата на Асоциацията на завършилите ТУЕС и ръководството на ТУЕС. Най-добрите проекти от Hack TUES 365 ще бъдат представени публично в специалното изложение на ученически разработки “ТУЕС Фест”, което ще се проведе на 20 април 2019 г. в училището.

  За поредна година водещи технологични компании подкрепят провеждането на ученическото ИТ състезание Hack TUES. Това са SAP, SoftServe, TelebidPro, VMware, Droxic, Progress, ScaleFocus, Astea Solutions, DevriX, Dopamine, Nemetschek Bulgaria. Технологични партньори на събитието тази година са София Тех Парк, Комет Електроникс, Смартком - България, Булгед, Cloud Balkan, init Lab. Кетеринг партньори на хакатона са CoKitchen, Aristeon.bg, Delishu, Domino’s, Пекарчето на татко, Pura Vida Organic Farm, Pure Water, Работилничка за сладки моменти и сладкар Ирина Иванова. Събитието беше подкрепено и от Ротари клуб Капитал и DevStyler.

  „Учениците от ТУЕС отново доказаха, че за тях няма неосъществими идеи.“ – каза доц. д-р инж. Стела Стефанова, директор на Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ - София. „Журито и професионалистите са силно впечатлени от факта, че в хакатона се разработват проекти, използващи най-новите технологии. В последните години силно впечатление правят решения с невронни мрежи и изкуствен интелект, проекти с вградени микрокомпютърни системи и IoT, а ето че тази година има и проект с блокчейн технология. Надяваме се, че всяка следваща година конкуренцията между отборите ще става още по-голяма и новите технологии ще са част от Hack TUES“.

  Преобладаващата част от проектите – финалисти в Hack TUES 365 комбинират софтуерни, мрежови и хардуерни решения. Сред основните ползи от участието си в хакатона учениците посочват възможността да опознаят и тестват нови технологии, да работят с професионалисти като ментори, да се научат да работят в екип и да представят идеите си, както и да открият конкретни насоки за бъдещото си професионално развитие.

  Ученици от ТУЕС редовно печелят награди и в хакатони за професионалисти и студенти, като Спортния хакатон, Балканския хакатон, Хакатон за София, хакатона, посветен на 10-годишнината от членството на България в ЕС и др. Членовете на отбора победител „Elsyser“ наскоро спечелиха хакатона на Студентския клуб на Американския университет в България и са носители на различни отличия от други хакатони за професионалисти. Част от членовете на отбора, заел второ място „Какводой“, са най-награждаваната група ученици в историята на Hack TUES, като неизменно са сред лауреатите на хакатона още от създаването му през 2015 г. Ученици от отбора също са носители на много отличия от професионални хакатони.

  Отбори, отличени със специални награди в Hack TUES 365:

  • Проектът на отбор „Автобус 76“, съставен от Стоян Тинчев, Кристиан Васиков, Даниел Рогачев, Александър Александров и Емил Шаров от 9 клас, SMART кофа спечели специалната награда на SAP. Той представлява подвижно кошче за боклук с възможности за дистанционно управление и идеи за разширяване на функционалностите с патрулиращи кофи в парковете.

  • Специалната награда на SoftServe получиха отбор „Отбор“ - Михаил Киров, Стефан Стефанов и Денис Бързанов от 11 клас с проект за превръщане на дигитален текст в ръкописен.

  • Отбор „Autoruutnato Zahranvane“ от 11 клас бяха отличени от TelebidPro за проекта си за игра с вградена микрокомпютърна система Defuse the Bomb. Тя е дело на учениците Самуил Иванов, Георги Стефанов, Илиян Антов, Антоан Янев и Кристиян Апостолов.

  • Отбор „Нишки“ - Анета Цветкова, Калин Дойчев, Костадин Костадинов и Евгени Димов от 11 клас получи възможност да прекара един работен ден с екипа на компанията Progress, както и награда от Data Science Society. Проектът им е дневник с вграден изкуствен интелект, който дава идеи за разведряване на настроението, когато анализира, че потребителят е в лошо настроение.

  • Проектът на отбор „Имам асоциация“ от 9 клас за автоматизирана градинска система получи наградата на DevriX. Учениците Евгени Атанасов, Бойко Георгиев, Александър Христов и Самуил Димитров разработиха система за автоматизиран контрол на градина в градски условия, като приложението показва състоянието на растенията и осигурява автоматичното им поливане при нужда.

  • Проектът за кафе машина, която се управлява с гласови команди, на отбор „[email protected] от 8 клас беше отличен със специалната награда на Немечек България. Отборът се състои от Цветина Джунакова, Любомир Начев, Димитър Владимиров, Мариян Видков и Петър Марков.

  • Финалите и церемонията по награждаването могат да се гледат в официалния YouTube канал на Hack TUES.

  • Интервю на Bloomberg TV Bulgaria с директора на ТУЕС доц. д-р инж. Стела Стефанова, координатора на Hack TUES 365 Теодора Йовчева и представителя на отбора, взел първо място, Виктор Велев може да се гледа тук.

  Сред отличените проекти в Hack TUES през миналите години са приложение за резюмиране на текст, използващо невронни мрежи, чатбот на историческа тема, селектиращ статии според интереса на потребителите, игрални конзоли, 2D симулация на генетичен алгоритъм. Награди в хакатона са получавали и проекти за рисуващ робот, приложение за рисуване с движения на ръката пред камера, програма, която табулира изсвирена мелодия, мобилни игри и много други.


 • 14 Mar 2019 12:13 | Димитър Николов (Administrator)

  В петък, 15 март 2019 г., в 9:30 ч. в Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София ще бъде открит петият училищен хакатон Hack TUES 365. Hack TUES е единственото технологично състезание, организирано от ученици за ученици. Темата на тридневното технологично състезание е „Технологии за всеки“. До неделя, 17 март, ученическите отбори от ТУЕС трябва да създадат софтуерен или хардуерен проект, който да е в полза на ежедневната работа на бизнеса и живота на хората. За първи път тази година ще бъде връчена специална награда за хардуерен проект (проект с вградена микрокомпютърна технология). Отборът победител ще получи награда на стойност 1 000 лв., а за класираните на второ и трето място отбори ще има награди от по 750 лв. и 500 лв. Най-добрите проекти от хакатона ще бъдат представени в специалното изложение на ученически разработки “ТУЕС Фест”, което ще се проведе на 20 април 2019 г. в училището.

  Hack TUES 365

  В състезанието ще участват повече от 200 ученици от 8-ми до 12-ти клас от Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ – София. Хакатонът се организира от екип от ученици от 11 клас в училището с подкрепата на Асоциацията на завършилите ТУЕС и ръководството на училището. За високото качество на проектите ще се погрижат и над 60 ИТ професионалисти от различни компании, много от които са завършили училището. Те ще бъдат ментори на отборите в първите два дни на хакатона (15 и 16 март) или членове на журито на полуфиналите и финала на състезанието на 17 март.

  Представянето на проектите - финалисти пред журито ще бъде в неделя, 17 март, от 15:15 ч. в Лабораторния комплекс на София Тех Парк, а в 19:15 ч. на същото място ще започне церемонията по награждаване на победителите.  

  За поредна година водещи технологични компании подкрепят провеждането на ученическото ИТ състезание Hack TUES. Това са SAP, SoftServe, TelebidPro, VMware, Droxic, Progress, ScaleFocus, Astea Solutions, DevriX, Dopamine, Nemetschek Bulgaria.

  Очаква се нивото на проектите да е изключително високо. Сред регистрираните участници са учениците от ТУЕС, които спечелиха тазгодишния хакатон на Студентския клуб на Американския университет в България, както и отличените ученици в Спортния хакатон, Балканския хакатон, Хакатон за София. В тези състезания възпитаниците на ТУЕС участваха наравно със студенти и работещи софтуерни инженери. Вече повече от 10 години ученици от ТУЕС са безспорни отборни победители в Националното състезание по компютърни мрежи. Участвали са в NASA Space Apps Challenge, Европейска нощ на учените, Mega Dojo 1 и 2, европейското университетско състезание Renesas MCU Car Rally, Robo League, Computer Space. Ученици от ТУЕС са носители и на Младежката награда на БАИТ за 2017 и 2018 г.

  Сред отличените проекти в Hack TUES през миналите години са приложение за резюмиране на текст, използващо невронни мрежи, чатбот на историческа тема, селектиращ статии според интереса на потребителите, игрални конзоли, 2D симулация на генетичен алгоритъм. Награди в хакатона са получавали и проекти за рисуващ робот, приложение за рисуване с движения на ръката пред камера, програма, която табулира изсвирена мелодия, мобилни игри и много други.

  Технологични партньори на събитието тази година са София Тех Парк, Комет Електроникс, Смартком - България, Булгед, Cloud Balkan, init Lab. Кетеринг партньори на хакатона са CoKitchen, Aristeon.bg, Delishu, Domino’s, Пекарчето на татко, Pura Vida Organic Farm, Pure Water, Работилничка за сладки моменти и сладкар Ирина Иванова.

  Още за Hack TUES 365 може да намерите на www.hacktues.com и във Фейсбук - https://www.facebook.com/HackTUES/

 • 08 Feb 2019 19:04 | Димитър Николов (Administrator)


  Радваме се да споделим, че четвъртата годишна дарителска кампания на Асоциацията на завършилите ТУЕС вече набра 14 591.28 лв., надминавайки с над 2000 лв. заложената първоначално цел! Благодарим на всички дарители, които се включиха в кампанията! Вашата подкрепа ни помага да продължим да осъществяваме амбициозните си идеи и да помагаме на Братството да става все по-силно и сплотено. Вижте повече детайли за резултатите от кампанията тук.


  Вече можем да се похвалим и с първите корпоративни партньори на АЗТУЕС за 2019г.: DevriX и VMware добавиха към резултатите на кампанията още общо 8 000лв. като годишни спонсори на АЗТУЕС! Тяхното условие да се включат беше да постигнем заложената цел от 12 000 лв., която с ваша помощ даже надминахме. Благодарим и на двете компании за оказаните подкрепа и доверие!

 • 05 Feb 2019 14:25 | Хинка Станимирова (Administrator)

  От АЗТУЕС търсим да назначим сътрудник комуникация, партньорства и проекти, който да се присъедини към екипа ни през месец март. Повече детайли за позицията ще намерите отдолу:

  Основни задължения:

  Комуникация:

  • - поддържане на уеб страницата на АЗТУЕС (актуализиране на съдържанието, писане и качване на статии и новини);
  • - поддържане на Facebook страницата на АЗТУЕС, координация с екипа ученици-доброволци, който поддържа Facebook страницата и уебсайта на ТУЕС към ТУ-София;
  • - подготовка и изпращане на месечен информационен бюлетин към членовете на Асоциацията;
  • - комуникация със спонсори и партньори на АЗТУЕС;
  • - отговаряне на запитвания към Асоциацията.

  Администрация:

  • - администрация на базата данни с членове в АЗТУЕС;
  • - управление на поръчки за АЗТУЕС сувенири с дарителска цел;
  • - съдействие при отчитането на даренията към Асоциацията, текущите приходи и разходи;
  • - административна и техническа помощ при други текущи задачи на Асоциацията.

  Организация на събития:

  • - съдействие при организацията на събития и инициативите за учениците и завършилите ТУЕС към ТУ-София (поне 3 ключови събития за 100+ участници);
  • - съдействие при набирането на спонсори и текуща комуникация за събитията;
  • - координация и работа с доброволци при организацията и провеждането им.

  Изисквания:

  • - добра компютърна грамотност;
  • - добри организационни умения;
  • - добри комуникационни умения;
  • - умения за писане и редактиране на текстове, и работа със социални медии;
  • - владеене на английски език на работно ниво.

  Предимство:

  • - опит в организация на събития;
  • - опит в работа с доброволци;
  • - познаване на бизнес средата и ИТ сектора в България.

  Месечно възнаграждение - между 900 и 1000 лв. бруто.

  Очакваме кандидатите с интерес към позицията да изпратят автобиография и придружаващо писмо на [email protected] в срок до 20.02.2019г.

  Ще се свържем само с одобрените за интервю кандидати.

 • 05 Feb 2019 14:15 | Хинка Станимирова (Administrator)

  От името на ТУЕС споделяме отворена позиция за технически сътрудник към административния екип в училището. Повече детайли ще намерите отдолу:

  Основни задължения:

  • - осъществява административна и техническа подкрепа за нуждите администрацията и учебната дейност на ТУЕС към ТУ София: изготвяне, размножаване, организация на документи и др.;
  • - съдейства в изготвянето на справки и статистическа информация;
  • - съдейства в координацията на информационния поток между преподаватели, служители, ученици, външни представители и ръководители;
  • - подпомага организацията и провеждането на национално външно оценяване и държавни зрелостни изпити за учениците от училището;
  • - подпомага кампанията по прием на ученици в ТУЕС към ТУ-София;
  • - съдейства в организацията на инициативи и събития, свързани с дейността на училището.

  Изисквания:

  • - много добра компютърна грамотност;
  • - владеене на Microsoft office пакет (Excel, Word, PowerPoint);
  • - организираност, внимание към детайлите;
  • - комуникативност.

  Предимство:
  - предишен опит на административна позиция;
  - работно владеене на английски език.

  Позицията е подходяща за студенти и има възможност за ангажимент на пълен или половин работен ден.

  Очакваме кандидатите с интерес към позицията да изпратят автобиография и придружаващо писмо на [email protected] в срок до 20.02.2019г.

  Ще се свържем само с одобрените за интервю кандидати.

 • 16 Jan 2019 15:15 | Ралица Жикова (Administrator)

  На 16 февруари 2019 г. от 15:00 ч. в Технологично училище "Електронни системи" към ТУ - София ще се проведе годишното Общо събрание на Асоциацията на завършилите ТУЕС.

  Право на участие в Общото събрание имат пълноправните членове на АЗТУЕС - завършили туесари, регистрирани в асоциацията. Почетните членове (преподаватели) и Асоциираните членове (ученици в ТУЕС) имат възможност да присъстват на събранието, но без право на глас.

  Дневният ред на Общото събрание е следният:

  1.      Доклад за дейността на организацията за 2018 г.

  • 2.      Финансов отчет на АЗТУЕС за 2018 г.

  • 3.      Представяне на Годишната програма за дейността на АЗТУЕС за 2019 г.

  • 4.      Предложение и гласуване на годишен бюджет на АЗТУЕС за 2019 г.

  • 5.      Други

  Тук е официалната покана за Общото събрание.

  Писмените материали, свързани с дневния ред на Общото събрание, са на разположение в офиса на АЗТУЕС – каб. 41 на ТУЕС, ул. „Владимир Пашов“ №2, жк Младост 1, гр. София. Ако имате желание да се запознаете предварително с тях, свържете се с нас през имейл [email protected].

 • 04 Jan 2019 13:56 | Хинка Станимирова (Administrator)

  В началото на новата година се обръщаме към вас с призив да помогнете на новото поколение туесари да се превърнат във вещи софтуерни разработчици, като се присъедините към преподавателския екип на ТУЕС. Училището се нуждае от преподаватели по програмиране, които могат да стартират от началото на втория учебен срок (06.02.)!

  Повече детайли:

  • - Запознайте се с основните задачи и отговорности на преподавателя в този документ.
  • - Ангажиментът е на граждански договор и включва между 4 и 6 учебни часа седмично (по желание може да се договори и по-голяма ангажираност или трудов договор).
  • - Ще получите подкрепа и менторство от по-опитни преподаватели в ТУЕС.
  • - Търсят се преподаватели по следните предмети:
  - Програмиране и Увод в ООП с 9-ти клас, общо 6 часа седмично на паралелка (3 паралелки);
  - Обектно-ориентирано програмиране с 11-ти клас, 4 часа седмично на паралелка (2 паралелки);
  - Технология на програмирането - теория и практика с 11-ти клас, 4 часа седмично на паралелка (2 паралелки).

  Ако вие или ваши познати туесари проявявате интерес към тази възможност, свържете се за повече детайли с Любомир Чорбаджиев ([email protected]) и Кирил Митов ([email protected]).